lördag 1 oktober 2011

Bloggutmärkelse!


Min (för länge sedan) kollega och numera "fellow blogger" Maria Ho fick av en blogg-kompis en bloggutmärkelse. Maria tilldelades "en av fem rosor till fem bloggar hon uppskattar med mindre än 100 följare". Marias blogg är artistisk, eftertänksam, broderifantastisk och inspirerande. Gör ett besök!
Maria gav rosen vidare till 3 bloggar. Och jag fick vara en av de tre! Jättetack!

Med rosen kommer 5 frågor att svara på.
Varför började du blogga?
Jag läste boken ”One Thousand Gifts” av Ann Voskamp, en bok om att vägen till att leva NU och välja glädjen är tacksamhet. Jag skrev om det HÄR! Hon utmanar sig själv att lista 1000 tacksamheter och jag tänkte att det kändes klockrent. Men hur många gånger har man inte tyckt det om både det ena och andra man läst så jag bestämde mig för att göra mitt listande i en blogg och sedan inbilla mig att någon förväntar sig en uppdatering på den listan varje söndag kväll/måndag morgon. Så råkade det sig så tokigt att jag tycker det är kul att blogga, så det blir både det ena och det andra också.
Vilka bloggar följer du?
En del av bloggarna kan ni se här till höger. Andra ligger som lista i ”bokmärken”, mest för att de varierar. På senare tid har det blivit mycket fotobloggande också, så småningom dyker det säkert upp någon sådan i min lista här också!
Favoritfärger?
Jag har alltid varit en färg-fegis och hållit mig till svart eller mörkblått i klädväg och off-white hemma … men nu börjar tanten bli gammal och har slutat tänka så mycket och livet börjar fyllas med färg. Blå är fortfarande en stor favorit dock!
Favoritfilm?
En enkel men ack så svår fråga. Det finns så många filmer… Och det känns som om man borde skriva EN film som liksom visar på essensen av ens personlighet?
Dogma, Närkontakt av tredje graden, Nyckeln till frihet, Sju brudar - sju bröder … eller ... jo, och en hel massa filmer till förstås!
Vilka länder drömmer du om att besöka?
Jag vill se vyerna från Hurtigruten, fota valar till havs, se Kanada och Alaska's natur med kameran i näven, vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela och gå på kinesiska muren.


Och så får jag i min tur ge fem rosor till bloggar jag själv följer (tydligen till bloggare med färre än 100 följare… men jag har noll koll på den biten).
Egentligen tycker jag inte om "kedje-händelser", men det här känns bara kul, så här är de bloggare som får del av blogg-awarden:
Kaela, en inspiratör på många sätt.
Fifiluraren ,som jag inte känner men, vars blogg jag tittar in på då och då och nästan alltid får mig något till livs. 
Maria Ho ... som jag antagligen inte kan ge en award till i retur ;-)
Hjärtebarnsmamman, som skriver som det är där de är  i livet.
Och sist, men inte minst, Anna som nyss bytt "bloggbostad" och inte fick med sig allt hon skrivit tidigare men försöker igen. Hon gör mig glad för att hon REAGERAR.
1 kommentar:

  1. Jag håller med om att bloggutmärkelserna ligger lite för nära kedjebrev för att jag ska känna mig riktigt bekväm med dem. Men å andra sidan är det ju roligt att både visa sin uppskattning och få veta lite mer om bloggare man uppskattar :). Och tack för fina ord om min blogg!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...