måndag 2 april 2012

Stilla veckan


Nu är vi inne i stilla veckan.
Så, alla tar det lugnt och funderar ...
Eller...... ska du också göra det sen?

”Nej Momo”, svarade mäster Ora, ”alla de här klockorna är bara som ett slags hobby för mig. De är bara ofullkomliga efterapningar av något som finns i varje människas bröst. För precis som människorna har ögon för att kunna se ljuset, och öron för att kunna höra tonerna, har hon också ett hjärta för att kunna förnimma och ta till vara tiden. Och all sådan tid som inte tas till vara med hjärtat, den är lika hopplöst förlorad som regnbågens färger för en blind och en fågels sång för en döv. Men tyvärr finns det också blinda och döva hjärtan som inte tar någonting alls tillvara, fast de klappar och slår.”
”Det finns här i världen en stor men ändå mycket vardaglig hemlighet. Alla människor har del i den, alla känner till den, men mycket få tänker någonsin på den. De flesta accepterar den vara och undrar aldrig över den. Denna hemlighet är tiden.
Vi har almanackor och klockor att mäta den med, men det säger inte särskilt mycket, för varenda människa vet ju att en enda timme ibland kan kännas som en evighet, men tvärtom också kan rusa iväg som bara ett ögonblick – allt efter vad man upp- lever under den där timmen.
Ty tid är liv. Och livet bor i hjärtat.”
Citat ur ”Momo eller kampen om tiden” av Michael Ende2 kommentarer:

 1. den boken har jag och har läst, den är klok och bra. nä, ingen stilla vecka... susar in till stora stadens sjukhus var dag... inte kan man lämna lätt förvirrad släkting ensam på sjukhus. och i hjärtat finns mycket, inte bara tid...
  aino

  SvaraRadera
 2. Älskar ditt fotografi, Eva!
  Tänkvärda ord...
  ♥♥♥

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...