onsdag 19 september 2012

Tankar kring: BRA ... eller?När jag la in den här bilden i blogginlägget nedan så var det för att jag tillsammans med någon suttit och reflekterat över hur vi säger ”Bra!” när någon frågar hur vi mår. Fast vi inte mår bra.

Jag var en gång i tiden begåvad med en svärmor som svarade på frågan HELT utifrån sig själv och INTE utifrån frågeställarens förväntningar. Jätteirriterande. Heja henne :) Till slut frågade man ju inte hur hon mådde om man inte hade tid att lyssna till svaret.

För så tror jag det är. Vi tar för givet att den som frågar inte vill veta hur det är EGENTLIGEN. Men, helt krasst, vill de inte veta så ska de ju inte fråga? För man kan ju hälsa på varandra genom att säga "Hej!" ... utan att fortsätta med "hur-mår-du-frågan". Faktiskt!

Men ibland… ibland vill man ju hel enkelt inte berätta … för ibland gör det ont och man måste få låtsas att det är bra ... för då känns det ju bra, i alla fall en stund.


3 kommentarer:

 1. ;P
  Den sociala koden och i vissa fall, vita lögnen, är ju en nödvändighet för att vara trevlig och accepteras. Vi ljuger flera gånger om dan egentligen, utan att ens vara medvetna om det.
  Lite spännande tycker jag. Ärlighet är dock en dygd men det är svårt att vara rak och ärlig utan att göra sin omgivning besviken eller rent av ledsen.
  -"Vad tycker du om den här nya jackan?"
  -"Jag tycker den är ful"!
  Går ju inte...:)))
  Kramelikram
  Fia

  SvaraRadera
 2. Ja visst.
  Hälsningsfrasen kan stanna vid: Hej...(med ev tillägg) Va kul att se dig!

  Tänker på engelskans, How are you (som vi kanske har tagit efter?), och där heller ingen verkar förvänta sig ett ingående svar - utan det är helt enkelt en hälsningsfras utan egentlig mening.

  Ett sätt för mig personligen att vara (en aning) ärligare är svaret: Upp och ner.
  Och sen brukar det sällan bli några följdfrågor på det. ;)

  Varma det-ser-ut-att-bli-en-solskensdag-idag-hälsningar!

  PS. Bilden är toppen! Tack/♥ DS.

  SvaraRadera
 3. Ja det är ju egentligen en dum fråga såvida man inte verkligen vill veta.. Jag tror att jag ska försöka använda en annan hälsningsfras istället faktiskt!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...