torsdag 29 november 2012

NU har julkänslan infunnit sig på riktigtIdag var det så Adventssamling för en av lågstadieskolorna i vårt pastorat! 
Hela skolan kom vandrande som en lång självlysande mask uppför backen till kyrkan i byn, klädda i sina reflexvästar. In kom de till en varm kyrka där släkt o vänner väntade bland levande ljus och mysig stämning. Alla klasserna sjöng. Påhejade och ackompanjerade av duktiga och varmt vänliga lärare. Många sånger, applåder och glada leenden senare gick vi alla uti världen stärkta i medmänsklighet och välvilja!

NU har julkänslan infunnit sig på riktigt!
5 kommentarer:

 1. Klart härlig julkänsla....

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 2. Vad säger du/tycker du om de här nya reglerna för skolorna, angående jul-advent och examensavslutningar i kyrkan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har jag lust att gå igång med ett brinnande tal ;) Men nöjer med att tycka: Sverige har blivit ett land som är rädd för sin egen skugga ... I en barnboksdiskussion för några år sedan blev frågan "måste sälar ha flytväst?". Det säger en hel del ;)

   Inget land i världen skäms så för sin religion som Sverige. När man lyssnar på debatterna kan man tro att vi är det enda landet i välden med invandrare eller gäst-medborgare. Vi framstår som mesiga (säger jag, med ena foten i att annat land).
   Man KAN ju se på vår religions-frihet som en fantastisk tillgång, där man kan få tro vad man vill och pröva allt, istället för att förbjuda allt och skapa ett land utan religion?
   Det blev lite brinnande tal i alla fall ;) Av vad hjärta är fullt ...?

   Radera
  2. Jag kan bara hålla med. Hur ska man kunna pröva allt när man inte får veta vilka olika alternativ som finns... Och vilka är det som inte vill ha jul i kyrkan, jag tror inte att det är våra invandrare, som ofta är mer religiösa än alla sekulariserade svenskar, utan alla som inte tror på något, men samtidigt är jätterädda för en SÅNG i kyrkan!Bra att du brinner!

   Radera
 3. Det låter väldigt juligt och varmt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...