onsdag 27 februari 2013

Det är inte fult att vara trött!Ikväll har jag lyssnat till Tomas Sjödin. Det var precis vad jag behövde. Kloka ord. Någon som säger det vi alla vet men inte orkar ta till oss. Det är inte fult att vara trött och att vila är att ta ansvar!

Tomas förespråkar inte ”Långsamhetens Lov", det menar han att andra får göra. Han förespråkar tempoväxlingens lov istället! Att göra det som måste göras på bästa sätt och sedan vila. Att vila innan, för att orka, och/eller efter.

Men; vila förutsätter begränsning

Tomas menar, och jag håller med, att vi lider under den förlorade förnöjsamheten. Vi är aldrig nöjda! Vi vill ha ALLT. Mycket vill ha mer! När vi väljer något i våra liv så väljer vi ju automatiskt bort alla andra alternativ. Och det är det vi inte riktigt klarar av.

I skapelseberättelsen kommer inte människan in i bilden förrän allt är klart. Och ändå är det första hon får göra, vila! Och i nya testamentet nämns vila dubbelt så många gånger som vikten av att göra ett bra arbete! Dubbelt så många gånger.

Tomas viktigaste poäng är att vila är att ta ansvar, inte att släppa sitt ansvar, utan att ta sitt ansvar! Han har lärt sig, den hårda vägen, att vila från dem, eller det, vi älskar mest också är att visa kärlek. Om vi inte vilar orkar vi inte finnas där på samma sätt som vi vill.


Vi fick med oss ett spanskt citat som han fått stucket till sig av en dam efter en föreläsning: ”Hur ljuvligt att ingenting göra, och sedan vila efteråt!” - klockrent!

Och jag vill lägga till det här: “It is a good thing to be rich and strong, but it is a better thing to be loved.” - Euripides

Har ni chansen att lyssna till Tomas vid tillfälle så gör det! Ni blir inte besvikna!

Tomas på SRWikipedia och på Libris förlag


9 kommentarer:

 1. - Hur ljuvligt att ingenting göra, och sedan vila efteråt! - är mitt mantra från och med nu. Genialiskt!

  - It is a good thing to be rich and strong, but it is a better thing to be loved" håller jag också med om. Men konstigt nog för detta "ordspråk" mig till "Bättre rik och frisk än fattig och sjuk."

  SvaraRadera
 2. Att vila är att ta ansvar !!!
  Det gillade jag att läsa, för visst ska man lyssna på kroppen
  och ta ansvar för den.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. "Hur ljuvligt att ingenting göra och sedan vila efteråt!" Låter underbart. Men känns kanske lite som i-landslyx... Tomas Sjödin och "Tempoväxlingens lov" låter ännu bättre. Den mannen kan verkligen sätta ord på viktiga saker. Om man tränar på att vara nöjd varje dag, så skulle man nog vara ganska lycklig. För man ska ju bara ta en dag i taget, om morgondagen vet vi intet!

  SvaraRadera
 4. Detta var precis vad jag behövde höra, är helt slut efter dagen utomhus och borde igentigen göra både det ena och andra, men det får vänta för nu ska jag vila :)

  SvaraRadera
 5. Har du lust att hänga på?
  http://fatmumslim.com.au/march-2013-photo-a-day-challenge-get-the-list-details-and-more/
  Tänkte fota via Instagram.

  Mvh Maria

  SvaraRadera
 6. Hade planerat att lyssna...
  Fick vila ut efter en influensa istället.

  SvaraRadera
 7. Vilka kloka tankar, de gillar jag. Har väl haft lite "roligheter" kring ordet i min blogg men det finns alltid en tänkvärd tanke bakom även dessa om man tar dem till en lite lägre nivå.

  Bestämde mig själv för ett antal år sedan att jag bara finns här och nu, då gick jag ner i tid ett tag (och även bytte jobb och typ av anställning) och nu försöker jag att aldrig stressa. Klarar det ganska bra, har blivit bättre på att säga nej - gjorde det sist idag och då var jag stolt över mig själv.

  Härlig bilder, gillar också dem skarpt.

  Ha en bra kväll och stressa inte.

  SvaraRadera
 8. Jag brukar säga att "vi har en uppgift här i livet på jorden som vi inte får glömma - att ta hand om oss själva, för det kan ingen annan ta ansvar för. Det innefattar att man lär sig vilka gränser och ork man har och tar. Då kan vi även finnas till för andra och hjälpa där det behövs"
  >3
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 9. Att vila är så otroligt viktigt! Men så underskattat idag, precis som du säger, aldrig nöjd, alltid villa ha mer.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...