söndag 3 mars 2013

Biblar och chokladbollar


Min arbetsdag idag har bestått av biblar och chokladbollar  Två viktiga ingredienser i en församlingspedagogs vardag - och helg förstås.

"Peopled out" efter det avslutande mötet samt mätt o belåten efter att äntligen ha fått en macka (när jag sett församlingarna fika upp chokladbollar, äppelkakor och ALLT utan fastande mig *klappar mig själv tröstande på huvudet*) visar jag vad som på ett naturligt vis blev en bra foto-sammanfattning av min helg. Gjorda ena dagen - försvinnande uppskattade den andra:

Kalla dem vad du vill. De flesta kallade dem goda :)Se fler helgbilder hos Marit
17 kommentarer:

 1. Frestande goda - vad man än kallar dem... :-)

  SvaraRadera
 2. Kärt barn har många namn...:D Jag äter mer än gärna en sån där bolle och en kopp kaffe. Kan förgylla!!

  SvaraRadera
 3. Oooops! Nja, dessa bollar - oavsett namn - är ingenting för mig, då jag inte gillar choklad - undantag i form av mousse med en dominerande "andra-smak" som tar bort chokladsmaken. Så, nej, jag tar hellre din macka, men den åt du ju upp hungrig som du var;-) Men bilden får MVG:-)
  Men jag blev ändå nyfiken på dig - ja, det har jag ju varit ett tag nu;-) Kollade vad en församlingspedagog är för något och vad en sådan gör. Nu vet jag. Synd bara att du måste jobba helger också. Men även om du arbetar i "Guds tjänst" så utgår jag iskallt ifrån att du får ersättning för att jobba på obekväm arbetstid, alternativt får extra ledighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv tycker jag att det är helt ok att jobba helger då och då. Oftast handlar det ju om roliga händelser då, och inte så mycket kontorsjobb ;) Helgjobb (och lite annat förstås) är liksom grädden på moset.
   En församlingspedagog gör olika saker i olika församlingar :) Så kanske vet du fortfarande inte, helt, vad jag gör ;) Men att jag trivs, DET vet du!
   Att jag jobbar i Guds tjänst ... nja, det är mer Svenska kyrkans tjänst och församlingens tjänst - människornas/medlemmarnas tjänst. Jobba i Guds tjänst kan man ju göra oavsett vad man jobbar med! Men jag jobbar i Gudstjänst ;) DET är det inte alla som gör!

   Radera
 4. Frestande goda, var en bra avslutning och dessa går ner i mig även om jag också uppskattar en god smörgås mycket mer. Jag tror väl att jag har bra koll, eller inte, på vad en församlingspedagog gör. =) Men det finns ju olika variationer beroende på vad de olika församlingarna satsar på och vad som är intressant i kommunen, kan jag tänka mig.

  Bilden är då helt super och att gotta sig i detta en helg, inte fel.

  Ha en bra vecka. Själv vet jag inte ännu, körde ihop sig lite och det blir att planera om.

  SvaraRadera
 5. Försvinnande goda - mums! Förstår det!

  SvaraRadera
 6. Ser verkligen goda ut! Smaskens!

  SvaraRadera
 7. Såna här .....bollar älskade jag när jag var barn. Närhelst man var sugen på något gott så var det enkelt att röra ihop en smet, rulla bollarna, in i kylskåpet en stund och sen var det vara att hugga in.

  SvaraRadera
 8. Såg verkligen goda ut, förstår att dom blev uppskattade. Men inget som ingår i LCHF, tyvärr ;-)

  SvaraRadera
 9. Ser goda ut. Men jag försöker också avstå från de goda kakfaten.

  SvaraRadera
 10. Aha.. så du jobbar som församlingspedagog? Blev tvungen att googla för jag har aldrig hört talas om det. Det verkar ju vara väldigt intressant. Nu känner jag ju inte dig men av det jag läst i bloggen så verkar det vara ett passande jobb för dig.
  Där jag läste stod det dock inte något om att baka chokladbollar var en av arbetsuppgifterna :)

  SvaraRadera
 11. Men gud så goda de ser ut chokladbollarna !! Känns som jag skulle behöva en just nu då eftermiddag och arbetsdag börjar leda mot sitt slut. Bantar inte så jag behöver inte avstå för den saken ;-) Möjligen väljer jag hellre något annat för att det är nyttigare. Har läst kommentarer och svar ovan och förstår att du har ett ovanligt men intressant arbete. Visst är det ok att jobba helger. Huvudsaken är ju att man trivs oavsett om almanackan säger Måndag eller Söndag!! Nu ska jag gå och ta mig en macka eller kanske något sött.. ;-)

  SvaraRadera
 12. Det där kallar jag en frestande bild. Väldigt tydligt minns jag att just så såg de ut, de där namnbytarbollarna. Länge sedan, kanske läge att börja köra med fika och "kaffebröd" på helgerna...
  Undrar om det ingår i en församlingspedagogs uppgifter att inleda mig i frestelse ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. *S* Angående "inleda" ... Martin Luther sa "synda friskt" - och det i kombination med att de flesta kan gå själva gör att jag inte alls behöver ha det som uppgift ;)

   Radera
 13. Församlingspedagog =) "Stolt"

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...