fredag 8 mars 2013

Medkvinnor!När jag tittar runt på bilder, bloggar och artiklar om Internationella kvinnodagen så visar det sig att det handlar mycket om kamp. Kamp för jämställdhet och mycket, mycket mer. 


Men att i dagens samhälle, där varje dag bör varje människas dag, göra just den här dagen till en kampens dag känns som att begränsa kampen till att bara behöva höras en dag om året. 


SÅ idag firar jag kvinnan. Hon som är jag och alla mina medkvinnor i världen. För att vi är starka. För att vi har kämpat, och kämpar än. För att vi kan, vill och orkar. Mer än någon tror. Mer än vi själva tror många gånger! 

Idag får det handla om det härliga med att vara kvinna! 


Alltid retar det någon ;)


5 kommentarer:

 1. Undrar bara varför männen diskrimineras här. De borde finnas en internationell mandag också tycker jag. Jag menar: ska det vara jämnställt så... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha en kvinnodag och inte en mansdag gör väl, outtalat, ALLA andra dagar till mansdagar ... så ja, absolut borde det finnas en mansdag ;)

   Radera
 2. Takk for et herlig kvinnedagsinnlegg.
  Kampen kan vi ta i morgen, i dag nyter vi :)
  Klem. Mormor

  SvaraRadera
 3. Hoppas du haft en härlig "kvinnodag". Och visst vad man än gör eller säger finns alltid nån som blir retad. That´s life :)

  SvaraRadera
 4. Heja dig!
  Det är ändå helt sjukt att en sådan dag ens måste existera. Det borde vara självklart med jämlikhet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...