fredag 5 juli 2013

Att ... eller inte att?


Varning - inlägg utan djup eller relevans för någon (?):

Funderar på ny kökslampa.
Onödigt. Men kul/fint/dyrt! *suckar*

Lampdjungeln har för många val.

Men, idag började jag tänka så här:


Hur tänker ni?

7 kommentarer:

 1. Såklart ett I-lands problem, men jag skulle nog också fundera många tankar och kolla runt vad jag skulle vilja ha.
  Finns ju så mycket i utbudsväg och inte alltid vill man ha det allra senaste som kan vara alldeles för den där barfota inredaren Ernst...

  Hoppas du kommer fram till din smak.

  Tjingelingen från Rantamor i sommarkvällen.

  SvaraRadera
 2. Jag är ju realist och jag gillar I-landsproblem av den enkla anledningen att jag bor i ett I-land;-)

  Om jag äger att jag älskar lampan i 1970-1980-tals stuk, så förstår du kanske vilken kökslampa som lyser i mitten av vårt köksbord. Å vet du vad - skäms att medge det, men vår är originalet. Vi ärvde lampan från de f d ägarna och den har hängt med sedan dess.

  Ja - allt kommer ju igen och går i cyklar så... :-)

  SvaraRadera
 3. Bor man i mörka norden så är en kökslampa en viktig grej! Det är ju där man sitter mest, träffar sina vänner, äter, fikar, läser tidningen... Lampan ska ge bra ljus utan att blända, dvs den får inte sitta för högt, och det är bra om den har något bländskydd om den är vid nedtill. Vår lampa går att hissa upp-och-ner, så den kan man anpassa till vad som ska ske på köksbordet. Just nu behöver vi nästan inga lampor här i Norrbotten, eftersom vi har den där praktiska midnattssolen!:) Lycka till med valet av lampa. Visst får vi se resultatet sen?

  SvaraRadera
 4. Kökslampor är relevanta grejer. Tänk så mycket tid man tillbringar i köket.

  SvaraRadera
 5. Vi har ett "rör" i taket som aldrig används..däremot används "röret" över diskbänken ganska flitigt..lite lagom sådär..och så våran "kajutalampa" längst in i köket då över där Köksbordet stod en gång i tiden. (Har matsal numera på 5 gånger tre meter) ;)

  Har funderat många ggr på att klä väggarna runt köksvrån där med nåt som kan tillföra känslan av att sitta i kaptenskytten längst bak i ett fartyg från 1700 talet....fast det har stannat vid en fundering..fastighetsägaren hade fått tuppjuck ;)

  SvaraRadera
 6. Men du har väl ganska mycket djup i dina tankar, en kökslampa kräver ju sitt och jag gillar din tanke.

  SvaraRadera
 7. kökslampor är inget problem här. har nämligen inget elektriskt över matbordet, utan en åttaarmad ljuskrona för stearinljus. det har vi haft i mångamånga år, vi tycker om att ha levande ljus när vi äter. funkar bra, även spel spelas i lenvandeljussken, men då kanske vi tänder lite ljusstakar också.
  annars köper man väl den lampan man gillar och som fyller de krav man har. sen tycker jag inte man behöver bry sig om, om det är en lampa avsedd för kök eller inte, det avgör man själv. jo, jag är nog lite pragamatisk.
  aino

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...