onsdag 17 juli 2013

De bara inte fastnar!


Jag är gräsligt dålig på att komma ihåg vad blommor heter. De bara inte fastnar. Namnen alltså. Och när jag tror att jag kan så är det i alla fall fel. Inte alltid. Men oftast. 
Som de här. Prästkragar. Eller? Antagligen inte eftersom de växte så vackert i en "buske" i en rabatt.


Men tycka att de är vackra - DET kan jag :)

Onsdagstema

13 kommentarer:

 1. Håller med dig, de ÄR vackra vad de nu heter! Jag bryr mig inte så mycket om vad växterna heter, gillar dem även som namnlösa!
  Ha en skön onsdagseftermiddag och kväll!

  SvaraRadera
 2. Så lenge de er vakre og så lenge du ikke skal kjøpe noen nye, spiller det vel ingen rolle at du har gräsligt ondt for å huske navn.
  Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
 3. Jag är inte bra på att komma ihåg sånna namn, jag heller. Men njuta dom fina blommorna kan man ändå.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också kalla de Prästkragar, men jag är verkligen dålig på blommor.. Riktigt fin bild i alla fall =)

  SvaraRadera
 5. Javisst är det prästkragar, en av de finaste sommarblommorna enligt mig. Riktigt gräsligt vackert :0)

  SvaraRadera
 6. I rabatter brukar det vara Margueriter men vem vet det kan ju vara Prästkragar också, ett svårt fall men "gräsligt" vackra

  SvaraRadera
 7. Haha Eva, känner igen mig men använder de stora svepen. Allt som ser ut ungefär så där, med vit krage runt ett gult huvud, får heta "prästkrage" i min bok fast jag vet att en del heter Baldersbrå och andra allt möjligt annat...:)

  SvaraRadera
 8. När jag var liten kunde jag skilja på Prästkrage och Baldersbrå, som ser rätt lika ut, och som vuxen har jag förstått att det oxå finns något som heter Margueriter som ser likadana ut... Fast vad är väl ett namn... Det räcker ju med att se att de är vackra ;-)

  SvaraRadera
 9. Då har vi mågot gemensamt. Jag kan inte fåglar heller.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker inte det är så himlans noga med vad de har fått för namn.

  SvaraRadera
 11. Visst är det prästkragar, och de är gräsligt vackra!

  SvaraRadera
 12. Jag älskar att kunna namnet också, både på blommor, träd, buskar, fåglar och fjärilar och allt däremellan! När jag var liten satt jag och skrev av växtböcker och det satte sig så namn har jag inte så svårt för! Detta var en jättefin bild på de vackra blommorna!

  SvaraRadera
 13. Jag kallar de här för prästkragar, men sedan finns de de som ser ut som prästkragar men kallas baldersbrå och de har dilliknande blad.Sedan har du kamomillen som vi inte får glömma för den kan man ju göra te på. Den är lite rogivande. Ha en fin dag bland blommorna, och du inte behöver man kunna vad de heter och används till man kan njuta ändå, men jag har alltid haft en speciell förkärlek till vilda blommor vad de heter och används till.Speciellt medicinalväxterna, men nu för tiden gör jag inga infusioner eller dekokter som jag beredde förr. (jag är ingen häxa utan på apoteken gjord man det förr)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...