söndag 15 september 2013

Seriöst. Eller?
Ig Nobel!  För ett par år sedan skrev jag om det HÄRJag uttryckte mig om människors dumhet ... Det var dumt. För inte är det dumt att forska kring onödigt vetande - om det görs seriöst?
Det är, till exempel, inte tillnärmelsevis lika dumt som att vilja ingå ett frihandelsavtal med USA, på deras villkor och tillåta klordoppade kycklingar i våra affärer - klordoppade för att slippa kolla efter salmonellabakterien i något endaste led av produktionen. DET är dumt! Läs om den dumheten HÄR!


Så, åter till Ig Nobel: 
I år har tre forskare i biologi vid Lunds universitet fått ett av årets IgNobel-pris! Priset får forskarna "för sina upptäckter att dyngbaggar kan använda ljuset från Vintergatans stjärnor för att hitta rätt i nattmörkret". Läs mer HÄR och HÄR! Stjärnnavigerande baggar :) Coolt!

Men. så ...

"Årets fredspris delas mellan Vitrysslands president Aleksander Lukasjenko, som förbjudit applåder på allmän plats, och den vitryska polisen "för att den gripit en enarmad man som applåderat offentligt"."

Och människan ska styra världen ... 
för hon är så klok att hon kan navigera efter stjärnhimlen ... 
?

3 kommentarer:

 1. Hm. Ja, fast det finns ju ändå de där kloka, varma som har ett IQ över dyngbaggenivå och ett EQ i elefantstorlek lite varstans. Man får ta fasta på det.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - och hoppas att vi får rösta på dem nästa år ;)

   Radera
 2. Ja människans dumhet har inga gränser, suck :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...