söndag 8 december 2013

Vilken helg! :)Fredag morgon. Sven var på besök, men vi bestämde oss för att åka ändå. Hur farlig kan någon som  heter Sven vara egentligen? ... ja, besvärlig var han i alla fall. Och besvärligare blev han. Honom vill vi inte ha på besök igen! Basta!
Det mest fascinerande med stormen, och alla besvär den förde med sig i trafiken, var hur alla människor började prata med varandra :) vi stannade vid tillfälle till på en "Golden Arches" för att få kaffe, och för att vänta ut en långtradare som fastnat i den rondell vi skulle behöva åka i. Så gjorde många andra också - Stämningen var gemytlig och alla pratade med varandra om väder och vägar och hur glad man var över en kopp kaffe :) Väldigt trevligt faktiskt! Nästan så man vill påstå att lite förskräckligheter då och då skulle göra människor gott (jo, det är så, bevisat, men man önskar ju inte förskräckligheter på folk så där ... eller?)!
Väl framme och incheckade på hotellet var vi väl värda en middag på ett trevligt ställe med god mat och skön stämning. Det hittade vi. Ringde kompis och son ... Vi blev sittandes där i fem timmar. Trevligt! Och jo, stället tyckte nog att vi kunde ockupera bordet så länge ... i alla fall om man ska se till notan! Jaja, där var min julklapp till mig själv fixad ;) väl värt det!
På lördagen sken solen och vi var på julmarknad! Kallt och vackert och det fanns mycket fint att se på :) Och scouterna hade gott fika till en snäll peng! Trevligare än det dyra kondiset som ändå inte behöver våra slantar ;)
Efter julmarknaden var vi, jag, sambon och yngste sonen på Julkonsert i kyrkan. Himmel så vackert. Och roligt :) De hade ett fint program de där studentsångarna. Proffsigt! Ståpälsen var ett åter kommande faktum under en och en halv timme!
Sen var vi på julbord! Och vilket julbord! DET får bli en tradition! Ojojoj! Maten, sällskapet, drycken ... inget att klaga på alls faktiskt!
Efter en sen frukost och en tur till sagda julmarknad igen för att köpa svagdricka till sambon (och brända mandlar till mig o sonen - samt fika, igen, förstås) så skulle vi ju hem. Vi valde verkligen våra dagar för resa. Vilket snöoväder! Men den här gången tog vi en annan väg. Större. Mer plogad/saltad/polispatrullerad. Det tog sin tid. Men nu är vi hemma igen!

Och det var väl värt resan! Det har varit en trevlig helg!18 kommentarer:

 1. Vilket äventyr Sven bjöd på ändå. Fin berättelse om helgen, jag roas av att ni gillar att ta en fika här och en fika där. Annars blev jag väldigt förtjust i träskulpturen, vem har gjort den, vet du?
  /Kiki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det vet jag; http://kanevad.se/
   Det finns SÅ mycket fint där!

   Radera
 2. Inte att leka med den där Sven har jag förstått.
  Positivt i eländet att folk pratar med varandra.
  Men knepigt att det ska behövas en snöstorm för det!

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt farsinerande det där du skriver om att vi har lättare att prata med varandra när det händer något...typ oväder...visst är det lite knäppt varför vågar inte folk prata i vanliga fall, det blir ju så mycket trevligare då. Förstår att din helg var mysig! Ha en fin start på veckan.
  Lota

  SvaraRadera
 4. Det blev en trevlig helg trots han den besvärlige Sven...
  Den vackra träskulpturen, den gillar jag mycket... den är bara såå fin!

  SvaraRadera
 5. Fint fångat hur Sven betedde sig! Nej, varken han eller hans kompisar vill vi ha tillbaka. Ser ut som att jag måste angripa mina fönster igen om jag vill ha någon utsikt. Fredriksdal har en väldigt fin julmarknad, med hantverk och närproducerad mat, så det var mycket trist att Sven också ville besöka den.
  Och jo, jag tillhör de där tokarna som badar året om. Nu är det varmare i vattnet, + 5, än på land!

  SvaraRadera
 6. Vilken helg. Det är ju sånt man kommer ihåg senare.

  SvaraRadera
 7. Skönt att helgen gick bra trots Svens härjningar.
  Mysigt att sätta sej och bli uppassad, härligt när något blir en tradition.

  Polisen avsäger sej allt ansvar blir väl vägföreningen som får ta det
  Nu har krimteknikerna bandat bilen och gjort den till brottsplats så ingen får röra den;-(
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 8. Oj då, vilken helg! Roligt att få ta del av den i text och bild! Skönt att ni kom hem helskinnade och belåtna trots allt!

  Jag visar sällan bilderna för vuxna människor jag fotograferar. Barn däremot får se sig själva på bild och de brukar bli förtjusta, särskilt de i "fattiga" länder.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Du har då verkligen varit ute på äventyr, nog var ni tuffa som drog iväg trots Sven :)

  SvaraRadera
 10. Ojojoj! Det var vågad av er, men sååååå värd "besväret". Du tackade väl Sven i efterhand;-)

  SvaraRadera
 11. vilka fina bilder på vägarna.
  sven dumpade en massa snö hos oss också. snyggt, men…
  aino

  SvaraRadera
 12. Hm, inte bra att ge sig ut i det vädret som varit, såg ju dina bilder på Instagram också. Bra i alla fall att ni tog det lugnt, att helgen blev fin och att ni kom hem helskinnade.

  SvaraRadera
 13. Vad bra du har fångat känslan av ovädret Sven!

  SvaraRadera
 14. Ja det är roligt att vi människor visar att vi bryr oss om varandra när det blir lite katastrofvarning.
  Vacker träskulptur!

  SvaraRadera
 15. Ja det låter som en jätte mysig helg. Trots besök av Sven. Han var också här på besök, mycket obehagligt.
  Och så gott att resan gick bra även om vägarna var besvärliga.

  SvaraRadera
 16. Vilken tur att ni trotsade Sven och åkte ändå! Ni verkar ha haft en väldigt härlig helg med mycket go julkänsla. Stämmer så bra det där du skriver om hur trevliga folk blir när det händer något, tex strömavbrott, storm eller andra tråkiga saker. Och visst är det underbart att vi bryr oss varandra, men varför gör vi inte det oftare. Säger man hej till en människa man möter som man inte känner så tittar de ibland på en som om man är knäpp. Vi har mycket att lära av folk utomlands.

  SvaraRadera
 17. Mys att träffas och vilken tur att ni prickade i de enda dagar vi hade snö, denna vinter, verkar det som. Allt är nu borta igen!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...