fredag 3 januari 2014

KÄRLEK VÄNSKAP HAT av Alice MunroSå har jag nu läst novellsamlingen ”KÄRLEK VÄNSKAP HAT” av Alice Munro, Nobelpristagaren i Litteratur 2013. 
Vilken berättare! Jag är djupt imponerad av hennes insikt i hur människor aldrig slutar förvåna, hur man aldrig vet allt om en människa och hur hon ger känslan av att det bara är som det är. Inget dömande – bara ett berättande! Fantastiskt!

För den som lever ett snabbt liv där saker måste hända hela tiden så anar jag att hennes noveller kan verka långsamma och innehållslösa – fördomsfullt kanske. Jag är, hursomhelst, benägen att tycka att man i så fall inte ska sluta läsa Alice Munro utan istället se över sitt liv!


Nästa Munro ligger redan på inköpslistan.

Du kan köpa den som pocket. Härhär eller här … och på en massa andra ställen också förstås! 
Man kan säkert låna den på biblioteken också!


6 kommentarer:

 1. Visst är hon fantastisk! :) Just den här har jag inte läst men många andra. Vilken tur att hon har skrivit ganska mycket för man (läs: jag) får aldrig nog. Köpte Lives of Girls and Women när jag var i Argentina, på spanska. Det blir en utmaning - eller jag hoppas att jag "får ut allt" och inte stöter på språkliga hinder. :)

  SvaraRadera
 2. SV: Nja, min spanska är lite seg och trött men den piggnade till i Argentina. Knepigt att hålla den vaken här hemma. Visst läser jag utan större problem (eller riktigt bra, beror på texten) men vet inte om jag ska "förstöra Munro" med att läsa det på ett språk jag inte behärskar till 150%.

  SvaraRadera
 3. Visst är hon bra! Det är inte lätt att skriva noveller, man måste kunna komprimera och fokusera. Kul att läsa en nobelpristagare som känns så modern och i tiden...

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa att även Pumita gillar Munro. Har inte öäst någon av hennes böcker

  SvaraRadera
 5. Nobelpristagare i kombination med noveller gör att jag drar mig för att läsa, men jag hör mycket gott om henne!

  SvaraRadera
 6. langsomme bøker er fine å lese.
  Ha en deilig lørdag.
  Mormor

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...