torsdag 20 februari 2014

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón


Mystiken är det som fångar mig. Bokens Daniel har en nyfikenhet som smittar av sig.
Berättelsen djupnar snabbt. Intrigerna, mysteriet, djupnar fort.
Var gång jag tror att jag är trygg, har koll på berättelsen, tror att jag vet – då kommer det ett nytt lager i berättelsen. Jag får veta lite till. Allt ställs upp och ner. Det här händer fler gånger – och varje gång blir jag lite generad över hur jag kategoriserar och glömmer, om och om igen, att man aldrig (verkligen aldrig) vet allt om en annan människa … bevisligen inte heller i god litteratur!

Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla
stad. Där finner han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Juliàn Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid.

Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Juliàn Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Juliàn Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.


Texten som sammanfattar boken gör det bra – även om den känns bristfälligt. Men, det skulle inte kunna gå att göra det bättre utan att skriva hela boken även där!Du kan köpa den som pocket. Här, här eller här … och på en massa andra ställen också förstås! Man kan säkert låna den på biblioteken också!

5 kommentarer:

 1. Ooops. Har aldrig hört talas om författaren - snacka om att vara insnöad på deckare. Skäms nästan lite här, men...

  SvaraRadera
 2. Den låter riktigt intressant, tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Jag blev helt uppslukad av denna bok, Ruíz Zafons bästa fö, undrar om jag vågar läsa on den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad jag tänkte på när låg i sängen imorse med mobilen i högsta hugg och skulle kommentera. Fick inte ens accenten på rätt ställe, haha. Bra bok, hursom. Nåväl, det är helg allt är bra i övrigt.Ska snart ta mig an Jocelyne Sauciers "Det regnade fåglar". Ha det gott!

   Radera
 4. Låter som en bok att låna. Jag gillar att dra slutsatser och behöva omvärdera dessa när ny information dyker upp.
  Eller som the Dude säger – New shit has come to light!
  /Kiki

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...