måndag 24 mars 2014

Om och om igen händer det”Jag har rätt att uttrycka min åsikt!” Jo, visst, det har vi alla. Men vad hände med vanligt folkvett och sunt förnuft?

”Jävla hora. Fy fan vad äcklig och ful du är. Det fattar du väl att ingen vill ha med dig att göra. Du är så jävla betydelselös. Ingen bryr sig om dig.”

Läs om, och lyssna på, Majas berättelse. HÄR!

Vi vet väl alla vad våra ungdomar gör när de sitter vid datorn, alltid är uppkopplade via sina mobiler eller plattor? Eller hur? ”Hon/han chattar bara med sina kompisar”. Nej, du – det gör de inte ”bara”.

Jag blir så arg att det ångar ur öronen på mig när jag hör sådant här. Och föräldrar? De har så många ursäkter för varför de inte vet vad som pågår. En del nekar till och med blankt till att deras lille Pelle/lilla Lisa skulle göra något liknande …


Vakna!
6 kommentarer:

 1. Och jag säger till mina barn som jag alltid gjort;
  du får tänka och tycka vad du vill men du får inte säga och göra vad du vill.
  Önskar att en del vuxna också insåg det.

  SvaraRadera
 2. Det räcker med att läsa om Guldkryckans erfarenheter på skolan. Säger bara SUCK.
  Jag hade aldrig fått säga något sådant när jag var liten, varken hemma eller i plugget. Jag hade straffats rejält av både föräldrar och lärare som brydde sig och inte tolererade ett sådant beteende.

  SvaraRadera
 3. Tycker att det är hemskt. Det har nog blivit lättare att kränka andra via internet. Att det förekommer så mycket otrevligheter och hat på nätet... suckar och suckar. Tror att detta har flera orsaker... klart föräldrarna är nr 1, dock finns också annat som bidragit till denna otrevliga och omänskliga utveckling.

  SvaraRadera
 4. Det är helt galet! Jag pratar massor med mina barn om det här, och de får bara vara på nätet om de även har mig som vän, då ser jag vad de och andra skriver. De är inte så aktiva chattare, men jag försöker ha koll...

  SvaraRadera
 5. Att barn/ungdomar dras till allt möjligt farligt och ofarligt det liksom tillhör naturen. Men att föräldrar inte gör det jobb som förväntas av dom, det skrämmer mig.
  /Kiki

  SvaraRadera
 6. Det är hemskt, får ont i magen...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...