fredag 23 maj 2014

Som vi bär oss åt (pun intended)


Människan är så skapad att  om  hon lagt ner mycket pengar på något så är hon mer rädd om det (detta gäller främst saker, inte alls lika ofta människor, tyvärr). Därför är det bra att se när människor köper matkassar för flergångsbruk. De hittar man nämligen inte alls lika ofta i naturen efter en picknick eller så! Toppen! 
Jorden (nja, egentligen mänskligheten - jorden lära finnas kvar långt efter att vi har handlat ihjäl oss - men det låter ju lite hårt så det säger jag inte) behöver all hjälp hon kan få - ingen gest är för liten!
Fredagstema12 kommentarer:

 1. Så är det! Skärpning är på sin plats!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt så! Å snygga var dom också matkassarna modell XXL. I en sådan ryms ju en hel picknick inklusive dryck:-)

  SvaraRadera
 3. Brukar tänka att om kommunen skulle låta bli att städa gatorna under en veckas tid, undrar hur invånarna skulle reagera. Att de får ha picknick i resterna av förra picknicken osv, vore ett bra experiment.

  SvaraRadera
 4. Kloka, sanna rader och en fin bild på kassen i grönskan ! Javisst behöver vi alla hjälpas åt men alla hjälper ändå inte till. Hur ska man få mänskligheten att förstå hur viktigt det är att ta tillvara på allt det fina vi har här på vår planet. Suck.. Jorden består idag av cirka 8-10 miljarder och fler blir vi hela tiden. Måtte människan någonsin kunna samarbeta. Krig, pengar och religion skapar konflikter. Miljön är en viktig del i det hela. Här ska de visst dumpa kärnavfall i medelhavet medan jag själv ser till att sortera mina sopor för återvinning. Kontrasterna känns väldigt stora.
  Önskar dig en skön helg Eva !

  SvaraRadera
 5. Har en kasse som jag tror håller i evigheter, det står jag äger Coop på den;-)

  SvaraRadera
 6. Visst är det bra med de där kassarna! Miljövänliga och betydligt trevligare att titta på.

  SvaraRadera
 7. Jag är helt på din sida! Har flera fina kassar som jag använder för shopping, det är en av alla många små skare som kan göras!

  SvaraRadera
 8. Håller helt med dig och här återbrukas det av bara farten - vi har vanan inne. Det märkliga är att fastän vi har varmkompost och inte slänger sådant som kan komposteras i soporna så betalar vi lika mycket i sopavgift som alla andra?!

  SvaraRadera
 9. Så är det nog, men även att de människor som inhandlar sådana kassar bryr sig mer om naturen än andra. Jag använder sådana, men tyvärr ser jag sällan andra som gör det här.
  Ha en skön helg! ☼
  Kram

  SvaraRadera
 10. Yes, ju mer det kostar desto mer svider det ifall man "glömmer" det någonstans.
  Jag tycker det känns så tonårsaktigt eller rent av barnsligt att inte plocka undan efter sig.
  Är du vuxen, släng ditt skräp i papperskorgen.
  Mycket bra och viktigt inlägg.
  /Kiki

  SvaraRadera
 11. Goda kloka ord! Modern Natur <3

  SvaraRadera
 12. Så sant. Visst är dessa "flergångskassar" i tyg bättre än både papper och plast. Hur blev det förresten med plastpåsarna? Har för mig att jag läste något om att EU skulle förbjuda engångspåsar i plast. Det låter ju bra, på sätt och vis.
  Men vi använder plastkassarna till sopor, så försvinner påsarna så vet jag inte hur man ska samla hushållssoporna för att sedan kunna kasta dem. Inte så praktiskt med lösa sopor, att ha en hink som man sedan tömmer, var då?
  Men återanvändningsbara kassar har jag flera olika. Dina såg stora och bra ut!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...