onsdag 29 oktober 2014

När inte benen bär


Den här veckan är det så många människor ute på kyrkogårdarna och ordnar med nära och käras gravar att man blir glad, och lite vemodig, i hjärtetrakten! Mitt kontor har fönster ut mot kyrkogården och just idag, när solen sken, var där många. Och alla pratar med varandra - hjälper varandra - hälsar ... förstår.

När mörkret faller på fredag och lördag kommer det vara så många ljus och lyktor tända att man kan gå där, på kyrkogården, utan att vara rädd att snubbla. Det är ljust - det är vackert!
Så mycket kärlek.

Men det är inte alla som kan ta sig till kyrkogården. Kanske är man för långt bort, kanske bär inte benen ... anledningarna kan vara många.

Men se här:"Vi bygger något som ska hjälpa oss att tillsammans lysa upp mörkret, genom att vi tänder hundratals ljus via Internet. Fredag 31 oktober kl 18.00 blir funktionen tillgänglig på www.svenskakyrkan.se/be."


Tänd ett virtuellt ljus redan nu, om du vill. Ja, jag vet - det känns inte som om det är samma sak. Inte riktigt. Men, tänd ett riktigt ljus hemma - och tänd ett på svenska kyrkans sida också ... det känns ändå rätt gott att se det där, tillsammans med andras. 

Andra har tänt ljus, som du - andra vars ben inte heller bär. 

Vi är många!
9 kommentarer:

 1. Det var en väldigt trevlig idé - att tända ett virtuellt ljus. Å det ska jag göra för min bästa vän N som gick bort i cancer i augusti 2012, 45 år gammal. Gick till kyrkogården ifjol, men hittade inte hans grav, var ju bara där en enda gång vid begravningen. Åsså ska jag tända ett virtuellt ljus för Klas Ingesson. Han var en av mina idoler (fotboll) och gick bort idag, 46 år gammal.
  Jag bara HATAR cancer...

  SvaraRadera
 2. Vilket fint initiativ, gillar när folk går ihop och gör goda gärningar tillsammans. Fick ett mail för någon månad sedan från kyrkan i Huskvarna, de ville låna en av mina bilder till en affisch. De ordnar varje vecka en speciell Gudstjänst för de som av olika anledningar inte kan ta sig till kyrkan, klart att jag lånar ut en bild till det. På fredag ska jag åka 14 mil tur och retur för att tända ljus på mina farföräldrars grav, en resa jag inte skulle vilja byta bort.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin idé! Jag åker hem i helgen och besöker min farmor och farfars gravar.

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas kunna tända ljus på mina föräldrars grav i helgen. Om inte, så ska jag prova detta alternativ! Tack!

  SvaraRadera
 5. Att vara på Skogskyrkogården på kvällen under Alla Helgona är som att vandra bland stjärnorna. Så vackert.
  /Kiki

  SvaraRadera
 6. Underbart projekt, önskar dig lycka till med det :)

  SvaraRadera
 7. Vilken bra idé! Nu har vi möjlighet att åka ut och tända "riktiga" ljus på gravarna men alla har ju inte det. Det är så vackert på kyrkogårdarna denna helg. Samtidigt som det är lite jobbigt för att jag tänker extra mycket på dem som lämnat oss. Vissa saknar jag mycket och vissa väldigt mycket!

  SvaraRadera
 8. Härligt med en sån idé! Man kan tända ett ljus på så många olika sätt. Visst är det vackert när det lyser på kyrkogården!

  SvaraRadera
 9. Vilken bra ide! Tänt var det här även om det bär av till kyrkogården också imorgon

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...