lördag 22 november 2014

Lilla Smycket


Svenska titel: Lilla Smycket
Originaltitel: 
La Petite Bijou
Författare: Patrick Modiano
Översättare: Pontus Grate
Utgiven: 2014-06
Förlag: Elisabeth Grate förlag
ISBN:
9789186497354
Genre: Modern & Samtida skönlitteratur


"Minst tolv år hade gått sedan man slutade kalla mig Lilla smycket och jag befann mig på metrostationen Châtelet vid rusningstid. Jag följde folkströmmen på rullbandet i den ändlösa gången. En kvinna var klädd i gul kappa."
Artonåriga Thérèse tycker sig i kvinnan känna igen sin mor som påstås ha dött i Marocko tio år tidigare. Hon beslutar sig för att följa efter henne. Det blir en störtdykning ned i ett smärtsamt förflutet, i minnen som hon dittills har förträngt.


Jag skrev om att jag fått den i brevlådan, HÄR.

Nu har jag läst den ... och ... den måste nog mogna. Kanske.


Just nu, färskt, är det så här jag känner:
Jag kan kanske inte rekommendera att man köper den, i första hand,  om det inte är för att man vill äga en bok av Nobelpristagaren i litteratur 2014 förstås.  Annars är nog låna ett bra alternativ.Man kan säkert låna den på biblioteken också.4 kommentarer:

 1. Haha, tror inte att jag ska läsa den efter den bild du visar. Även om det är en nobilpristagare...
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön och trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Haha, vilken härlig recension! Uppskattar minen, verkligen. Kan tänka mig att jag såg ungefär likadan ut när jag började läsa... men sögs med i berättelsen och vill inte släppa taget. Att låta det mogna låter bra, att acceptera att det inte är ens grej funkar också... om man nu kommer fram till det. Man ska inte tvinga sig till att läsa, Nobelpristagare eller inte.

  SvaraRadera
 3. Hmm...låter lite krångligt, avvaktar nog med att läsa.

  SvaraRadera
 4. Skrattar också åt killens min. Jag har då aldrig köpt en bok skriven av en nobelpristagare. De flesta har man ju aldrig hört talas om och man köper liksom "grisen i säcken". Å konstigt nog är "kritiken" mot sådana böcker ofta lite som din idag...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...