tisdag 11 november 2014

Ni tar det väl lugnt inför jul?


I en samling med 24 goa småttingar i åldrarna 6 - 8 frågade jag vad som var det bästa med julen - och man fick inte svara julklapparna ;)  Här är några svar:

när vi sätter ut mat till tomten 
på morgonen när man vaknar 
att vara tillsammans 
ALLT - men  mest knäcken 
när alla är på samma ställe 
alla ljus

Inte någon hade problem med att komma på något. Många nickade och sa Jag Med när någon tyckte att det bästa var att vara tillsammans - för det var det fler som gjorde!
Barn vet vad som är viktigt ... och egentligen gör alla julstressade vuxna det också!


IKEA har fått det rätt:


#detblirjuländå #vågavägrajulkrav #glömintenjuta

8 kommentarer:

 1. Barn är klokare än de flesta vuxna. Att dras med i jukstressen är inget för mig. Ja julen över huvudtaget är inget för mig.

  SvaraRadera
 2. Jag och frugan föredrar att fira själva i lugn och ro just själva julafton...bara slappa och vänta på jultomten...fast det gör inget om han prioriterar en barnfamilj istället..vi är så nöjda med att äta julmat..och gröten kan vi spara till nästa år ;)

  Ha de fint nu :)

  SvaraRadera
 3. Vi låter våra barn bestämma julen, och då blev det att spela TV-spel och äta godis hela dagen, äta tacos till middag och sen kolla film tills vi somnar...

  SvaraRadera
 4. Ja barn är väldigt kloka! Det bästa med julen är tiden mellan advent och jul! Att få julpynta och njuta av julstämningen. Att gå till vänner och dricka glögg, att ha vår årliga brunch (återigen umgås med vänner) och självklart slippa stressa. Jag gör allt så tidigt jag kan för att bara njuta dagarna före jul :)

  SvaraRadera
 5. Det med julen.... förväntningar, mat, massa mat, stress, och åter stress... De som kan ta det lugnt är inte så många.
  Själv tar det rätt lugnt :)

  SvaraRadera
 6. Jag spelar i år på midnattsmässa i Mogata kyrka och på julotta morgonen därpå i Östra Ny, ett par mil bort på Vikbolandet. För övrigt firar vi inte jul. Kent (maken) är laktovegetarian så det blir kanske någon grönsakspaj eller något annat i den stilen. Det enda stressmomentet är att man inte får sova många timmar på julnatten och att man är rädd att försova sig. Annars är det helt lugnt - mina barn med familjer har för längesen gett upp att fira jul med oss. Vi brukar träffas efteråt när själva julandet är slut.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja det viktigaste är att vara tillsammans. Jag älskar att vakna på julaftonsmorgonen lika mycket nu som när jag var liten :)

  SvaraRadera
 8. Barn är underhållande att diskutera med.
  Håller med om att IKEA lyckats förmedla budskapet, mest gillar jag ljusskapelsen.
  /Kiki

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...