fredag 13 februari 2015

Ljudböcker och besvikelse


För ett tag sedan sökte jag Ljudbokshjälp och fick många bra ideer men inte så många come-backs på min egen fundering om Storytel ... och då är jag ju så funtad att jag måste utforska saken alldeles på egen hand. Så nu testar jag prenumerationstjänsten (eller vad man kallar det).

Det var ju för att jag ville åt sista (och sjätte) delen av trilogin (jojo) Liftarens Guide Till Galaxen. I min bokhylla står den svenska översättningen; Och en grej till av Eoin Colfer - men då jag under de senaste månaderna lyssnat till de andra fem i bilen så ville jag lyssna till den här också. Sagt och gjort alltså: And another thing laddades hem till mobilen ... och det roliga började ... ? 

Efter halva boken orkade jag inte lyssna längre och då hade jag verkligen försökt. Själva berättelsen om hur det går för Arthur Dent, Ford Prefect, Trillian (som jag valt mitt andra namn ifrån såklart) och Random är fortfarande intressant, jag vill ju veta hur det går för dem... men Beeblebrox?- och asagudarna på den egna planeten? Give me a rest. Här försöker Eoin verkligen för mycket.
Visst finns där en  ton av Douglas Adam (författaren till de första fem - som gick bort innan han skriva klart, och alldeles för tidigt på alla andra vis också) ... men nu Douglas Adams på Speed. Min hjärna orkar inte hålla reda på alla fotnoter med onödig information (och då ska ni veta att jag VERKLIGEN är en nörd på onödig in formation) som sprängs in i texten och får mig att tappa tråden.

Nu har jag bestämt mig (med en viss sorg i hjärtat) att ge upp den - som ljudbok. Jag ska skumma mig igenom resten av boken och bara stanna upp och läsa när det handlar om mina favoritkaraktärer - jag vill ge dem en värdig chans.

Storytel då? Lugn :) Det finns ju fler böcker där! Nu lyssnar jag på Will Grayson, Will Grayson - och är väldigt nöjd - ingen frustration alls - och resorna i jobbet känns, återigen, aningens kortare! Och min att-lyssna-på-lista är redan lång!


 Man kan säkert låna den på biblioteken också.5 kommentarer:

 1. Många böcker fungerar tyvärr inte som talbok...det är min erfarenhet...fast kanske det är pga inläsaren?
  Jag vet inte....men hur som helst..ha en superb afton ;)

  SvaraRadera
 2. Både positivt och negativt alltså. Borde nog testa någon gång...

  SvaraRadera
 3. Ljudböcker har jag tänkt på, när jag är uppdaterad. För än sålänge är jag superomodern.
  Kul att jag fick reda på var du hittat ditt bloggnamn,
  /KIki

  SvaraRadera
 4. Jag är stor fan av ljudböcker - har räddat mig många gånger från både det ena och andra. Storytel är ett bra sätt att alltid ha en bok i mobilen ifall ifall...Just nu matar jag mig igenom kapten klänning........ruggig rysare!

  SvaraRadera
 5. Har testat Storytel under semestern och i solstolen fungerade det bra. Tyvärr så går det ej att ladda ner Storytels app till min telefon då jag bor i Finland, men på iPad fungerar det men den vill jag inte ha med mig överallt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...