söndag 1 februari 2015

Redan slut? Nu igen?


Den här helgen började verkligen redan i fredags - vid lunch. Den har varit en skön bubbla av hemmaliv och böcker - med en och annan utstickare i Cyberspace och något telefonsamtal - annars bara ... en hemmabubbla. Så himla skönt!
Det är inte alltid skönt med helger som den här- isolerad och introvert - men just den här helgen är jag verkligen tacksam för att det blev en sådan. Den kom rätt i tiden! Inte för någon speciell anledning, egentligen, bara rätt.


En mängd (nåja - 3) böcker lästa blev det också. I bild är den bok jag tar med mig in i nya veckan och antagligen även nästa helg - som är en jobbhelg (till del)! Ingen dålig bok att ha med under veckan. Jag trivs med den - det känns som en bok som vill ha lite tid på sig. Alla ord är viktiga.

Muminmuggen är egentligen yngste sonens - den var så somrig att det gjorde gott för själen, så jag lånade den :)

Och - helgen ja - såg ni Grantchester igår? Nu börjar lördags-TV likna något :) Se trailern lite längre ner i inlägget!
14 kommentarer:

 1. Det är så skönt och vilsamt att bara vara hemma ibland!
  Vilken läshastighet du måste ha som hinner tre böcker på en helg, själv läser jag en i veckan om jag inte hittar något riktigt bra förstås...du läser jag helt enkelt i ett sträck till det är slut.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Din helg låter mysig för mig som är introvert. Min var mer infekterad...

  SvaraRadera
 3. Behagligt med sådana helger in emellan!

  SvaraRadera
 4. Det låter som en ljuvlig helg, ibland är det otroligt skönt när det är helt lugnt ibland. Önskar också att jag kunde ta mig tid att läsa mer, tur att det finns ljudböcker, annars skulle mitt liv vara väldigt fattigt.

  SvaraRadera
 5. Låter som en underbar helg, man måste ha sådana också ibland. Jag har nog mer behov av det, känner mig alldeles slut efter helgen som varit nu och en ny jobbvecka på det...

  SvaraRadera
 6. Sådana helger behöver man verkligen ibland! Min helg har varit fylld av arbete, men det kan faktiskt vara stressreducerande av arbeta undan på helgen inför kommande arbetsvecka.

  SvaraRadera
 7. Vi hade också en slapparhelg, det bästa man kan göra av situationen när blötsnön yrar ner och allt är bara grått. Sådana helger går man bara i ide och väntar på... nästa helg;-)
  Klart jag såg Grantchester. Superbt! Älskar engelska deckare å prästen var ju så himla snygg - ögongodis på köpet liksom. Å Robson Green är ju bara såååååå bra. Visste du förresten att han efter "Wire in the blood" bl a har börjat med ett eget program om fiske på andra sidan jordklotet. Föredrar honom nog i deckare...

  SvaraRadera
 8. Där ser man, fler har haft hemmabubbla denna helg. Läser just nu The Snow child och älskar den, tack Eva för dina boktips.
  /KIki

  SvaraRadera
 9. Så skönt det låter att bara vara hemma och läsa och mysa. Man behöver såna helger ibland. Vi har haft såna helger sen jul så denna helg var det dags att träffa lite folk. Så det blev ingen TV alls...

  SvaraRadera
 10. "introverta" helger är det bästa som finns.. så jag förstår att du njutit!! O Grantchester är en stillsam deckare där hjärnan får råda. Kul o se prästen - han var bandit i Happy Valley med bravur.

  SvaraRadera
 11. Jag har ju helg jämt, men kommer ihåg att det var skönt när det blev fredag. Duktigt att hinna med att läsa tre böcker - du måste läsa väldigt fort! Håller med dig om att Grantchester var bra och att det är trevligt att den sänds på lördagarna.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Låter skönt, här har det skottats.
  Ja den var lite småmysig helt annorlunda
  än Happy Valley som ju var riktigt ruskig.

  SvaraRadera
 13. Nog försvinner helgerna allt för fort, mysig mugg din son har :)

  SvaraRadera
 14. Mäh. Hur kunde jag missa Grantchester? Kanske för att jag jobbade hela lördagen och sedan åkte direkt på middag hos vänner. Kanske för att jag blundar om det står "kriminalserie" i tablån. Kanske att jag just denna gång kan ändra mig och se, den finns tydligen kvar på svtplay. Kanske att jag får spader på alla tips om böcker och annat som du har i din blogg som gör att jag bara vill se och läsa och titta och begrunda och ... var ska jag hitta tiden till allt det också?

  Tur att jag har en alldeles egen muminmuggsamling. Som jag inte dricker ur.
  Men på påsklovet - då ska jag läsa. Också.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...