lördag 21 mars 2015

Bättre än jag trodde - där ser man vad man inte vet


Igår var det solförmörkelse.
När vi vaknade var det mulet - verkligen mulet - så vi satt och muttrade över varför det "idag av alla dagar" ... och så vidare.
För att inte missa det hela letade vi upp NRK som sände direkt från Svalbard - så vi kunde se det på datorn i alla fall! Någonstans mellan bild ett och två fick vi för oss att det nog kanske skulle fungera att se det ändå här hemifrån. Vi såg ju solljuset. Och mycket riktigt - undrar om det inte till och med var lättare att se för att det var just molnigt. 

Utan filter, CD-skiva i vägen eller något annat:


Där ser man vad man inte vet - man ska aldrig ge upp!

6 kommentarer:

 1. Duktig tjej! Bra jobbat där! Här var också molnigt efter drygt en veckas sol, så jag försökte inte ens utan kollade Svalbad bilderna på BBC.

  Såg du förresten på några bloggar att många hade fotat personer som skulle ta bilder på solförmörkelsen. Roligt tyckte jag, man mussade liksom poängen en aning;-)

  SvaraRadera
 2. Häftiga bilder. Man kunde se bäst i Svalbard. Här var det mulet men man såg ändå solen plus det blev betydligt mörkare.

  SvaraRadera
 3. Vad kul att du fick se det och fångade det på bild dessutom. Här var det helmulet.

  SvaraRadera
 4. Ja säkert blev det enklare att se pga molnen, din bild blev superbra. Vi missade allt...

  SvaraRadera
 5. Ja, jag muttrade också att det var heltjockt på himlen men när det väl var dags så såg man ju faktiskt riktigt bra. Men eftersom jag befann mig på hästryggen precis då så fick jag inga bra bilder. Mobilkameran fixade inte avståndet och ljusskenet som ändå faktiskt var starkare än man kan tro.

  SvaraRadera
 6. Snyggt fotat! :-) Själv satt jag fast i ett telefonsamtal och missade alltihop....

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...