tisdag 23 juni 2015

”The Singing Sailor Underwater Defense System”


Svenska Freds (och Skiljedomsföreningen) - arbetar för en fredligare värld.

Svenska regeringen lade den 24 april  in en proposition om att upprusta det svenska försvaret med ytterligare 10,2 miljarder kronor.

Svenska Freds har humor.

Svenska regeringen har ... politiker.

Det HÄR är vad Svenska Freds gjort för att stoppa Putt-in från att vilja närma sig Sverige med ubåt- igen (?):
Den sjungande sjömannen sänder i morsekod ut "This way if you are gay”. För ubåtar som passerar i närheten är den även utrustad med en blinkande neonskylt med texten "Welcome to Sweden. Gay since 1944." (året då Sverige legaliserade homosexualitet).

"Den sjungande sjömannen" har en egen sida på nätet där man kan få teknisk data, fakta, position och andra siffror. Den finns HÄR!

- Finns det någon u-båt där nere och det är någon ur besättningen som hör eller ser sjömannen är de välkomna att gå med oss i Prideparaden den 1 augusti i Stockholm. I tider av oro är kärlek och fred över gränser ännu viktigare än vanligt. Vi vill göra slut med våldet. Erbjudandet gäller givetvis även svenska u-båtar och militär personal och alla andra som vill gå med oss, säger Daniel Holking, kommunikations- och insamlingsansvarig på Svenska Freds.


4 kommentarer:

 1. Aaaaahh! Mota ryss i grind eller en stående inbjudan. Hursomhelst en rolig idé :-)

  SvaraRadera
 2. Himla rolig idé speciellt med tanke på Ryssland attityd mot homosexuella. Hoppas många ser och hör The Singing Sailor och kommer till Pride festivalen.

  Vad gäller upprustningen av det svenska försvaret så är jag rädd för att det är hög tid, speciellt efter Rysslands agerande mot Ukraina. Alla länder vid Österskön har ju helt plötsligt fått kalla fötter och börjar med olika koordinerade övningar. Bättre sent än aldrig om man säger så. Försvaret har ju försummats i år oh dag.

  Svar: Menade verkligen inte att föräldrar och tränare ska pusha barnen till prestationer de själva kanske hade velat göra. Man ska leka fotboll = alla ska få vara med till minst 12 år. Sedan kan man "elitsatsa" om barnen vill. Inte föräldrarna som vill att barnen "måste".
  Jag menar om jag säger att t ex gymnasieeleverna är vår framtid och att de ska uppmuntras att nå bra resultat, då är det samma sak som med idrott - de är vår framtid!

  SvaraRadera
 3. Jag är tveksam till den där metoden, då Ryssland faktiskt var tidigare ute än Sverige i att ta bort sjukdomsstämpeln på homosexualitet och det dessutom bygger på stereotypiska bilder av homosexuella som känns förlegade... Men jag är en gnällkäring oxå...

  SvaraRadera
 4. Allt som främjar att alla får vara den de vill vara är BRA! Tänk så hemskt att det sågs som en sjukdom förr... Och fortfarande har folk (vissa) svårt att acceptera. Kärleken är ju fin i alla former oavsett kön :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...