lördag 17 oktober 2015

IG Nobel - tankeväckande skratt?
IG Nobelpriset har delats ut i 25 år. Hos Wikipedia kan man läsa:

 Ig Nobelprisen utdelas i tio kategorier för gärningar som "först får folk att skratta och sedan får dem att tänka efter." Ig Nobelpriset organiseras av den vetenskapliga humoristiska tidskriften "Annals of Improbable Research" (AIR). Vinnarna presenteras av verkliga nobelprisvinnare vid en ceremoni vid Harvarduniversitet.
De första Ig Nobelprisen delades ut 1991, vid det tillfāllet för upptäckter "som inte kan, eller ska, upprepas." Med undantag för tre priser (...), delas Ig Nobelprisen ut för verkliga bedrifter.

Hos SVT kan man i artikeln om årets utdelning läsa:

Bland priserna utmärktes en studie av de biomedicinska effekterna av intensivt kyssande, ett praktiskt test av teorin att alla däggdjur med en vikt om minst tre kg tömmer sina urinblåsor på ungefär 21 sekunder (medan små däggdjur i stället tömmer urinblåsan extremt snabbt) och en teknik för att göra ett kokt ägg okokt.


För de mycket intresserade (och den med (mycket) torr humor):


2 kommentarer:

  1. Äntligen ett Nobelpris som jag förstår, med resultat liksom. Tack för du bloggar om priset. Hade aldrig hört talas om det - såklart med tanke på min allmänbildning;-)

    SvaraRadera
  2. Den sortens forskning kan ge oanade resultat när någon hittar helt nya kopplingar på problem!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...