söndag 15 november 2015

En smakebit på søndag: Stone Gods av Jeanette Winterson


Mari på bloggen Flukten fra Virkeligheten hjälper oss att bjuda varandra på smakbitar ur de böcker vi läser just nu. Alltid kul att få lite boktips och lite försmak. Inga spoilers! Se andras smakbitar för dagen HÄR!

Här kommer en bit ur boken som jag kände igen mitt gamla jag i  - ett nytt favoritcitat!  

Bokens sida på Goodreads HÄR!
“The truth is that I’ve spent all my life with my binoculars trained on the Maybe Islands, a pristine place of fantasy that is really no better than the razor-rocks of misery. Maybe if I had stayed on the farm… maybe if I hadn’t gone with Spike… maybe if I could have lived more peaceably… maybe if I’d met the right person years ago, maybe if I hadn’t done this, or that or, its cousin, the other. Maybe, baby, the promised land was there and I missed it. Look at it glittering in the light. But the truth is I am inventing the maybe. I can only make the choices I make, so why torture myself with what I might have done, when all I can handle is what I have done. The Maybe Islands are hostile to human life.”
21 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av Winterson, men hon är en författare som jag är nyfiken på. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Har länge funderat på att läsa något av Winterson och den här verkar intressant. Maybe Island ska man inte vara på...

  SvaraRadera
 3. Jag har inte lyckats läsa något av Winterson än. Tack för smakebit

  SvaraRadera
 4. Denna har jag inte läst, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Tusen takk for morsom smakebit! God søndag :)

  SvaraRadera
 6. Yack och lov lever jag inte på den ön. Hade en diskussion med min dotter om jag ångrade något av de stor besluten i mitt liv. Och jag konstaterade att jag gjort massor av snabba och oövertänkta livsbeslut, när det gäller relationer, bostadsort, jobb och utbildning, som alla helt ändrat inriktning på mitt liv. Många av dem till något mycket sämre än vad jag hade tidigare, ur personlig, ekonomisk och utvecklingssynpunkt. Men om jag inte tagit dem hade jag inte haft det liv och den familj jag har i dag, så jag vill inte ändra på nått.

  SvaraRadera
 7. Den här har jag inte läst, låter intressant, läser gärna mer av författaren. Tack för tips och smakbit! :)

  SvaraRadera
 8. Jeg har lest to bøker av Winterson som jeg likte virkelig godt. Jeg håper denne også blir oversatt til norsk :-) Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Bra uttryckt! Tack för en jättefin smakebit!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbit! Har inte läst något av denna författare ännu.

  SvaraRadera
 11. Den här måste jag läsa! Winterson är en av mina favoriter :-)

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten. Önskar jag kunde resonera så... är nog ofta på Maybe Island. Har läst två av Winterson, skulle gärna läsa mer!

  SvaraRadera
 13. Winterson är alltid lika fantastisk (möjligen med undantag av Skymningsporten). så vackert och så underbart uttryckt. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 14. Lever inte heller på Maybe Island. Visst har jag gjort många beslut som säkert hade krävt att tänka efter före. Men konstigt nog ångrar jag ingenting, inte ens så kallade misstag. Där förvånades jag över mig själv ett antal gånger med att jag faktiskt lärt mig nå't av dom och inte gjort felet två gånger.

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten. Är nyfiken på denna författare.

  SvaraRadera
 16. Tack för en intressant smakbit! :)

  SvaraRadera
 17. Kunde inte släppa tanken att det var Buffy som berättade efter att jag sett Spikes namn... Blev en lite förvirande smakbit för mig :)

  SvaraRadera
 18. Jeg tenkte som Helena et øyeblikk på Buffy der ;) Jeg likte virkelig godt smakebiten, det er nok svært mange som tenker sånn, eller har gjort det en gang i blant. Ha en flott uke, Eva, og tusen takk for at du delte denne smakebiten med oss.

  SvaraRadera
 19. Jag ¨får nog se till att läsa mer Jeanette Winterson.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...