tisdag 1 december 2015

För Freja:


För att ni ska förstå vilken skum-tomte-expert jag inte är så hade jag ingen aaaaaning om att smaken på den klassiska skumtomten är jordgubb - detta lärde jag mig förra veckan, då jag under ett julpyssel utsatte de intet ont anande deltagarna för en skumtomte-undersökning. Inte vilken undersökning som helst, utan en smakundersökning - om årets smak. Enkelt test: ätbar vs inte ätbar.

Clementin var inte den smak någon tänkte på direkt. Clementin-SKAL var ett förslag. Penicillin med apelsinsmak "men utan själva penicillinet", var ett annat. Inte äcklig - men ... inte god, var ännu ett!

Med ett ord, Freja (som, enligt en kommentar, vill ha ett utlåtande), så smakar de: Meh!8 kommentarer:

 1. inte många som kan göra god skum, en del smakar skumt.

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Kan väl säga som så att jag ätit en enda skumtomte i hela mitt (långa) liv. Det var bästisen som älskade dom, hade köpt ett helt paket, å frågade om jag ville smaka. Det gjorde jag. Han trodde att jag skulle tända på tomtarna och köpte sedan ett helt paket åt mig. Väljer att inte gå in i detaljer här men jag fick en "sockerrekation" som hette duga. Typ en timmas .... på toan. Så det spelar ingen roll för mig vilken smak skumtomtarna har- men min smakade jordgubb om jag minns rätt...

  PS. Håller mig till Brämhults Clementinjuice som dök upp på den lokala ICA butiken i måndags-) DS

  SvaraRadera
 3. Oj då, utvecklingen går visst framåt på alla områden! Den här varianten av skumtomte tror jag inte på, ska det vara så ska det förstås vara den gamla invanda sorten (men avstår helst från den också). Kul idé med smaktest, ska lägga den på minnet!

  SvaraRadera
 4. Nämen vad underligt med godis som smakar clementiner.......jag kommer nog inte ens att provsmaka!

  SvaraRadera
 5. Så bra att du har testat dem alla! Då kör vi med de gamla vanliga alltså.

  SvaraRadera
 6. Åhh, tack för utlåtandet och så synd att de inte var goda! Jag känner på mig att skumtomtar skulle må bra av lite syra, men den ska alltså inte komma från clementin då...

  SvaraRadera
 7. haha, älskar bilden bakom ordet meh.
  Usch nej för skumtomtar, köpte mig en påse och mådde illa därefter.
  /kiki

  SvaraRadera
 8. Jag tycker inte att den vanliga smakar jordgubb, den är bara äcklig. Den här clementinsorten smakar ganska gott ända tills man får känslan av diskmedel - då går de inte att äta längre. Tycker jag.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...