söndag 24 april 2016

Helgbild(-erna)


Det är länge sedan jag hade en helgbild på bloggen - så idag lägger jag in fyra, För att jag kan ;)

Efter att ha kommit hem vid nio i fredags kväll har jag inte varit hemifrån. Ute, ja. Men inte hemifrån. Det vi gjorde ute blev det inga foton på - men vi klippte, räfsade och försökte förminska vår mossmatta - i alla fall på höjden. Gräsmatta ... det var länge sedan. Men mossa är mjukt, så ... ja ...

För första gången på jag vet HUR länge bakade jag en sockerkaka. Det här är det enda som, i skrivande stund, finns kvar. Till vårt försvar är vi tre vuxna i hushållet.

Annars har jag läst. Mängder. Visserligen i en och samma bok. Den HÄR.
Ja, det är ett vikt hörn ni ser där uppe i vänstra hörnet. :) Böcker ska användas. Älskas och utnyttjas. Sliter man ut en favorit så köper man en ny. En del böcker ser ut så här: 
Man vill ju gärna hitta favoritavsnitten snabbt.

Och det här är min hylla med böcker som står på tur: 
Det blir aldrig färre böcker i den hyllan. Bara andra. Underligt ;)
Tydligen kommer det fler böcker i veckan. Från en Nätbokhandel nära mig. Jag vet inte HUR det gick till ;) 

Nu har jag lagt ner försöket att få ut ett foto om dagen HÄR - det ska förhoppningsvis ge mig glädjen i att fota tillbaka. Måsten är inte kul. 


Kanske fungerar det redan.

16 kommentarer:

 1. Gillar din inställning till böcker, de ska användas! Och konstigt nog blir de fler och fler men det går ju att trava dem!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Nej måsten är inte kul. Glädje är roligare :) Nu när våren kommer är det lite lättare att hitta fotolusten igen. Och visst ska böcker användas! Det påminner mig om att leta fram en bok att ta med imorgon, åker nämligen ner mot dina trakter, till Göteborg i fyra dagar. Smaskigt med sockerkaka, och en kaka är ju till för att ätas upp :) Ha en fin fortsättning på kvällen!

  SvaraRadera
 3. Måsten är aldrig roliga. De förtar ofta glädjen. Klokt beslut! Jag har också en hylla för böcker på tur, som bara blir större. Visst är det ett märkligt fenomen!

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt med dig när det gäller böcker, de ska användas och läsas, gärna flera gånger, och det kan gott synas.
  Det var ett tqg sedan jag själv läste Robin Hobbs böcker, blir sugen att lyssna på dem på Storytel.

  SvaraRadera
 5. Klart att böcker ska läsas och att det ska få synas...
  Grisham skymtar jag - med flera som lockar. Längtar tills jag får
  styra över min egen tid. Då blir det rotation i min bokhylla också!

  SvaraRadera
 6. Jag viker hundöron jag med, finns ingen anledning att försöka få böcker att se oanvända ut. och min att läsa hylla töms och fylls på i ungefär samma takt, så jag alltid har fler böcker att välja på. Olika böcker passar vid olika tillfällen...

  SvaraRadera
 7. Duktig tjej! Att baka en sockerkaka alltså, nå't jag har kvar att göra här i livet;-)

  Hundöron i böcker gör jag endast i pockets, som jag vet att jag ger vidare/slänger sedan, men aldrig i inbundna böcker. De är liksom "heliga" och då använder jag alltid bokmärken.

  Post-its använder jag bara i fackböcker, aldrig i vanlig skönlitteratur, då jag aldrig går tillbaka och läser om bara enstaka stycken. I så fall läser jag om hela boken.

  Å höjden - eller ska jag säga bredden - på din bokhög liknar min. Bra att ha på lager nu när det förhoppningsvis blir varmt... någon gång. Jag är ju en balkongläsare, som nästan går i ide under vintern.

  SvaraRadera
 8. Åh, sockerkaka som är så gott!
  Och det är det som är det bästa med pocket, det gör inte så mycket om man sliter ut dem.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 9. Hoppas det funkar!
  Jag ser framför mig hur stor din bokhylla/bibliotek är och ser hur många favoritstycken du har...vilken skatt.
  /Kiki

  SvaraRadera
 10. Vår gräsmatta är också mer en mossmatta - mjukt att gå på och vackert grön :)
  Mina böcker har också öron - i alla fall pocketböckerna. Bokhyllorna har tendens att växa på både höjden och bredden - tur vi har fler hus att samla i :)
  Sockerkaka ... nu blev jag lite sugen på att baka en också.

  SvaraRadera
 11. Min hylla med böcker på tur växer också och jag vägrar att låta mig stressas av det - fast jag läser så få böcker (otroligt få jämfört med dig!). Nu vet jag att du helst läser på originalspråk, men i torsdags fick jag veta att en av mina kollegor på keramiken (Ylva Spångberg) också är översättare av framför allt fantasyböcker! Hon har översatt Eddings, Hobb, Gaiman m fl! Visst var det Gaiman du skrev om för (ganska) länge sedan? Måste kolla om jag kan hitta inlägget du skrev ...
  När jag nu gick upp i äldste sonens rum för att kolla om han hade några av hennes översättningar såg jag på hans numera välstädade hyllor att han också hade böcker jag vill läsa. Hur ska detta gå?

  Och så sockerkaka på det. Jag är imponerad över att det alls fanns en bit kvar att fotografera!

  SvaraRadera
 12. Nämen jag orkar ju inte leta - du borde ha en sökfunktion :-P
  På onsdag ska jag gå och lyssna på Jeanette Winterson på Kulturhuset, det ser jag mycket fram emot!

  SvaraRadera
 13. Har mer mossa än gräsmatta men som
  du skriver mjukt och grönt.
  Strykande åtgång på fikabröd här med.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 14. Jag håller med dig helt och hållet - böcker skall användas :) Jag läser ofta med en penna i handen, och stryker under meningar som jag tycker är alldeles extra fint formulerade. Och jag viker hörn. Och sätter i postitlappar :)

  Samma med gräsmattan, vår är mossmatta efter förra sommaren som var så svar och solfattig. Tack för påminnelsen, jag kanske skall svänga förbi Granngården i dag och köpa gödning så gräset tränger ut mossan, det brukar fungera.

  SvaraRadera
 15. Milde tid vilket bra tips att sätta lappar sådär på viktiga ställen i böckerna. Det skall jag ta efter direkt för ack som jag letat ibland även om jag har bra synminne. Hmmm den där biten sockerkaka kunde du ätit upp den med fniss. Jag undrar jag vem som åt mest? Hade det varit min sockerkaka vet jag vem som hade ätit mes. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...