fredag 15 april 2016

"Vad är du bäst på?"


Igår hade jag två barngrupper, vilket jag alltid har på torsdagar efter lunch. Miniorer, ”0:an" – 2:an och Juniorer, 3:an – 6:an (stort spann, jag vet - men vad gör man när scheman och skolskjutsar styr).

Vi har alltid samling (i cirkel på golvet - runt ett ljus) efter vi har fikat och innan vi leker/pysslar/snackar om allt och inget (vilket vi och för sig gör hela tiden, men ändå ;)) och på just de här samlingarna tyckte jag att vi skulle träna på att själva säga vad vi är bäst på.

”Men jag är inte bra på något?”

”Får man skryta”?

De är inte så gamla – men de kan redan det sociala mönstret. Då kan man inte säga att Jag Är Bäst På ....

Men – det handlar ju inte alltid om att jag är bäst AV ALLA på något. Det KAN ju faktiskt vara så att jag beskriver något som jag är bäst på AV ALLT JAG KAN – och varför ska man inte vara stolt över det?

I båda grupperna var det ett barn som inte klarade det. Faktiskt. Sorgligt. Jobbigt. 

Men då slog mänsklighetens underbara sida till och alla andra satt och berättade för det barnet vad det är bra på :) och det var inte lite ska ni veta.

En del människor är det av födsel och ohejdad vana, andra när det behövs. Många är det i smyg och andra är det men tror det inte själva. 

Vad? Jo, fantastiska. 

Det är skönt att bli extra påmind om det ibland!


8 kommentarer:

 1. Så härligt att kompisarna hade så mycket positivt att säga om de här barnen. Jag tycker också det är svårt att berätta vad man är bra på, man vill ju inte skryta om sig själv. Fast om du läser mitt inlägg som jag kallar "skaparglädje" så ser du en sak jag är bra på.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Underbart fotokollage :)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar övning för att stärka deras självkänsla!! Och så fint av kompisarna!! Tänk jag tycker också det är svårt att säga vad jag är bra/bäst på... får försöka... jag är bäst på att göra kladdkakan perfekt kladdig :) Jippie jag klarade det :) Fin helg till dig också!

  SvaraRadera
 4. Tycker inte att det är så lätt att välja något som man är bra på - bara sådär. Å dina barn är ju betydligt yngre. Det är ju samma sak om någon vuxen frågar dig vad du är bra/bäst på. Vad säger du då?

  PS. När jag väl kommit på vad jag är bra/bäst på så... är bra på att skriva och ta foton. Är duktig på matlagning, är strukturerad och effektiv. Mera?!;-) DS.

  SvaraRadera
 5. Det är roligt att jobba med barn!
  Så skönt att höra hur de ställer upp för varandra.
  /Kiki

  SvaraRadera
 6. Oj vad jag fick tårar i ögonen nu. Det är minst sagt sorgligt, men underbara barn som ryckte in för att påminna om de goda egenskaperna. Min flicka gick på minionerna när hon var liten, älskar att kyrkan har såna fina aktiviteter för barnen!

  SvaraRadera
 7. Och nog är det viktigt att också kunna ta emot komplimanger, att kunna höra att andra tycker att man är bra! En himla bra träning från unga år, att både se sig själv och andra!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...