söndag 15 maj 2016

En bild och en gammal historia


När jag var ute och gick min vanliga runda härom dagen så fick jag se det här:... och kom att tänka på den här gamla historien:


En engelsk dam ämnade tillbringa sin semester i Sydtyskland och skrev därför till läraren i den lilla byn Wallfort och bad honom hjälpa henne till ett bra inackorderingsrum.

Efter en tid kom hon emellertid ihåg att hon glömt fråga om det fanns WC på stället och skickade därför ett nytt brev med förfrågan om detta. 

Läraren, vars kunskaper i engelska var bristfälliga, hade varken sett eller hört talas om denna förkortning utan fick vända sig till prästen för att få råd.

Denne grubblade länge och väl, men då han fick veta att damen var över 50 år gammal utgick han från att hon var en from människa, som ville veta var kyrkan låg (på engelska Wood-Chapel, eller förkortat WC).

Man skrev följande svar: 

Min Nådiga, WC ifråga ligger ca 10 km från den plats där ni får hyra rum. Detta är beläget i en vacker skogstrakt och håller öppet varje tisdag och fredag. Detta kanske förefaller lite olägligt ifall ni planerar regelbundna besök dagligen, men det kommer i vilket fall att glädja er.
Många människor tar med sig matsäck och tillbringar hela dagen därför att njuta av den härliga utsikten.
Vi rekommenderar er därför att vara ute i mycket god tid. Utrymmet räcker dock i allmänhet till, dådet finns 80 sittplatser. Skulle ni någon gång bli försenad kan ni dock räkna med ståplats och om vädret tillåter brukar man hålla till på ängen utanför. Klockan ringer 10 minuter innan WC öppnas och vi rekommenderar
Nådig frun att komma på fredagarna då vi har orgel-ackompanjemang. Akustiken är förträfflig och även de svagaste ljud hörs. Dessutom på fredagarna brukar officerarna på den närbelägna garnisonen deltaga i det allmänna nöjet.

Högaktningsfullt Pastor Schultz

PS Min fru och jag har tyvärr inte haft tillfälle att besöka WC den senaste månaden, vilket ni förstår vållat oss stor smärta.Men vägen är dock tyvärr alldeles för lång. DS

13 kommentarer:


 1. Ha ha ha, så rolig, tror jag svimmar.... ha ha... :D))

  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Love it! Språkförbristningar är det roligaste som finns, å den här storyn är då verkligen inget undantag.

  Gillar förresten ditt "fynd" ute i det fria också :-)

  SvaraRadera
 3. Jag fick se din bild när jag besökte en bloggvän.
  Såklart blev jag nyfiken vadan denna bild kom ifrån. Nu vet jag, och tack för
  en rolig historia.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Haha, den där historien har jag ligger någonstans i gömmorna.......undrar jag om den är sann!?

  SvaraRadera
 5. Åh vilken underbar historia!! Så kul :)
  Ja du, hur jag fungerar med migrän i 11 dar, gör så lite som möjligt och biter ihop för mycket. Men då finns ingen ork till bloggande eller kolla er andras bloggar. Nu har jag haft en skön migränfri helg precis som du önskade mig! Tack för det!

  SvaraRadera
 6. Haha! Söt historia till en jättefin bild.

  SvaraRadera
 7. Det var en god historia med flera poäng! Förstoppning hos prästparet mm...
  När jag säg bilden tänkte jag modernt utedass. Då mitt barndomshem byggdes så skulle en sådan toa inkjöpas. Min syster och jag var med och vi knallade runt på lagret där alla dessa stolar fanns. Syrran blev nödig och gjorde sitt i en av dom - ....

  SvaraRadera
 8. Underbar historia. Påminner lite om en annan klosett-historia jag har uppskriven. Nu måste jag leta i gömmorna.

  SvaraRadera
 9. Underbar historia. Påminner lite om en annan klosett-historia jag har uppskriven. Nu måste jag leta i gömmorna.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...