fredag 17 juni 2016

I goda vänners lag


Igår jobbade jag en lååång dag - men vad gör det när jobbet är att umgås med människor man tycker om att vara med.

Vi var ute vid kusten nästan hela ledargänget, med och utan familjer - totalt ca 20 personer som kom och gick under dagen (mest kom) - fikade på klipporna, badade (nåja, EN av oss), hade äta-sockerbulle-utan-att-slicka-sig-om-munnen-tävling (där två envisa godingar höll ut i över en timme), grillade, spelade kubb ... ja, hade det bra på olika sätt helt enkelt.

Vi började ute på klipporna - med fika. Där träffade vi på en pensionerad diakon med familj som njöt av väder och vind när vi kom vandrande och, kanske, bröt tystnaden (kanske? Inte så kanske, kanske). Jag fick en trevlig pratstund med henne och hennes dotter. Gillar sådant!

Medan vi var där fikade stod en man och fiskade lite längre ut mot havet från oss - när han var på väg hemåt kom han förbi hos oss med två kassar fulla med makrillar och tyckte vi skulle få dem. Men ... du har ju jobbat länge på att få ihop dem? Nja, han fiskade för fiskandets skull - så varsågoda! Tack! Vilken fest! Det var ett gott tillskott till grillningen senare! Vilka människor det finns!
En av kollegornas äkta hälft kom ut och rensade fisk - vilket var GULD, för det var nog ingen av oss andra så säkra på!

Vi flyttade oss till en av gårdarna i närheten som har stugor till uthyrning och fortsatte umgås, men nu kring matlagning, paltkoma och jordgubbar, S'mores, framtidsplaner och tack för året som gått!

Nöjda med dagen åkte vi hem vid nio och jag fick nöjet att skjutsa hem en av de Unga Ledarna - vilket innebar trevligt pratsamt dit och ljudbok hem. En skön avslutning på dagen!

En av familjerna som var med stannade kvar i stugan vi hyrt över natten och i morse åkte jag ut med frukost och njöt deras sällskap och den fina omgivningen. Fin start på den lediga helgen!Vi är ett gäng i väldigt blandade åldrar - men, som vi konstaterat; vi umgås inte med varandras ålder utan med våra personligheter :) De är också olika  :) och det berikar!

Hoppas din helg börjat mins lika bra som min! 

12 kommentarer:

 1. Det låter som en härlig tillställning! Saknar västkustens klippor!

  SvaraRadera
 2. Med andra ord har du varit på nå't som kallas för konferens, inspirationsdag eller liknande med ditt jobb och du gillade det. Toppen! Vi brukade också göra sådana tillställningar, men då ingick middag och övernattning;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit på min beskärda del av konferenser och inspirationsdagar i mina da'r - och det här var inte det :) Det här var verkligen människor som helt enkelt tycker om att umgås som strålade samman en dag och gjorde det runt mat och lek! Som vilken släktträff som helst - fast bättre - för vi har valt varandra ;)

   Radera
 3. Klippor!!! Jag längtar!
  Är det varmt nog i vattnet för att bada eller är det någon som är vinterbadare?
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera

 4. Människor som tycker om att umgås med varandra är obetalbar, åldrar har här ingen som helst betydelse.... Kram ♥

  SvaraRadera
 5. Åh vilken härlig start på helgen!! Men att hålla ut en hel timme utan att slicka sig runt munnen kan inte ha varit lätt. Jag brukar klara en hel.....minut!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det verkar som ni haft en riktigt bra dag tillsammans! :)Själv jobbar jag hela helgen.....och umgås med människor jag gillar! :)
  Ha en bra fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 7. Så härligt och fina bilder!

  SvaraRadera
 8. Hoppas helgen fortsatte på samma trevliga sätt!

  SvaraRadera
 9. Låter så himla mysigt! Kärlek och gemenskap!

  SvaraRadera
 10. Perfekt...landskapet ni umgås i är bara för vackert.
  /kiki

  SvaraRadera
 11. Det lät verkligen både trevligt och givande, dessutom i så vacker miljö!
  Önskar dig en skön midsommarhelg!
  Anni som inte loggar in men försöker kommentera med mobilen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...