onsdag 27 juli 2016

Vem sa att det skulle vara lätt?


2016 innehåller så många illdåd att det nu är svårt att finna ord.

Men att låta bli att reagera, i samtal, eller på bloggen, 
är som att erkänna att vi kan vänja oss vid allt...

Vilket vi kan. 

Det är läskigt. 

Om än mänskligt.

Det är så vi överlever många gånger.


Wist skrev följande kloka ord idag:


Klicka på See more så du kan läsa hela texten!


"... Det enda hållbara försvaret mot terror är fortsatt tro på människans mångfald och fred. 
Och att tillsammans odla och vårda hoppet. 
Till oss själva, till varandra och till det större."

Klingar sant.

Ingen sa att det skulle vara lätt.
7 kommentarer:

 1. Skulle vilja säga det på engelska, för det är så mycket enklare: "Talk is cheap". Å det gäller alla sociala medier samt alla politiker. Varken du eller Wist agerar. Du och han "pratar" - å vad leder det till? Tyvärr (bevisligen) ingenting i mina ögon. Så länge inte de "stora" (USA, England, Frankrike, Tyskland med mera) agerar och inte bara pratar, vilket är det enda dom gör, kommer det inte hända ett endaste dugg. Som sagt - "Talk is cheap, very cheap."

  Å det är varken ditt eller mitt fel. Är bara så himla trött på att alla de så kallade stormakterna verkar vara handlingsförlamade just nu. Ingen verkar vilja ta itu med det "verkliga problemet" - att göra en parkeringsplats av vissa områden i vissa delar av världen just nu för att få stopp på vad som händer i vär värld. Har ju sagt det förut - vart är vi på väg...

  PS. Som maken påpekade några gånger - det var "bättre" under världskrigen 1 och 2. Då visste man vart man stod. Å han har rätt. DS:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hålla med om frasen "talk is cheap" men ilsknar till när du tar för givet att du vet att varken Wisti eller jag agerar. Jag kan inte tala för Wisti, bara mig själv, och vad du vet om mig är ytterst lite - och det bara som din personliga tolkning av vad du läser på min blogg. MEN om du menar att vi inte gör något för att vi inte syns på de barrikader som skymtar i media eller syns där för att vi legat på en av bomberna som detonerat - ja, då har du ju rätt. Men man kan ju faktiskt göra mycket i det lilla. Att säga att det lilla inte räknas för att inte USA (UK, Fr, Ty.) går i bräschen är att ursäkta sin egen ovilja att göra något.
   Alla de "stora" består av individer, sådana som oss, människor i det lilla. Vi har mer makt än vi vill erkänna - för ansvaret är tungt och man blir inte populär av att bekämpa rasism, orättvisor och ojämlikhet i det lilla. Det VET jag!
   Med, faktiskt, vänlig hälsning :)

   Radera
 2. Visst är det otroligt viktigt att vi fortsätter prata om och tro på en mänsklig framtid. Att vi fördömer terrorism, att vi visar att inget våld någonsin är ok. Vare sig det sker i hemmet eller ute i stora världen.
  Tillsammans kanske vi kan nå en bättre värld så småningom!

  SvaraRadera
 3. Å det är så lätt att slå dövörat till, att inte orka ta in allt, att stänga av andras lidande. Det är svårt att vara människa tycker jag, och hitta balansen mellan empati och den egna balansen. Hur gör du?

  SvaraRadera
 4. Livet, relationer och mänsklighet är komplicerat. Inte så svart och vitt som somliga vill och vi är inte frikopplade från nått som händer hur nationalistiska vi än blir! Ingen människa är en ö, inget land är det heller metaforiskt talat. Ingen kan göra allt, men alla kan göra nått.

  SvaraRadera
 5. Ja du...tycker BP`s make beskriver det så bra: " Det var "bättre" under världskrigen 1 och 2. Då visste man vart man stod.

  Världen är skit ibland..ja...ganska ofta.


  Ha de bra.

  SvaraRadera
 6. Talk is cheap. Jo, så kan det vara. Men tystnaden - den är många gånger värre!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...