söndag 18 september 2016

Helgbild och Fototriss


Fotoutmaningen Fototriss finns nu endast på Instagram - sorgligt kan man tycka - eller så kan man se det som en utmaning på fler sätt än ett och bli en "Instagrammare" ;) eller så kan man ju låta bli.

Den här helgens tema var (är) Jag: #fototriss_jag  (klicka på hashtaggen och se fler inlägg än mina).
Utmaningen sa att det skulle vara tre bilder av en själv - i alla fall någon liten del av oss skulle vara med i bilden - och så skulle man skriva något lite beskrivande om oss själva. Kameraskygg som jag är så blev det små delar av mig i större sammanhang:
Jag skrev till bilderna på min Instagram:

Övre vänstra hörnet:
En av de stora anledningarna till att jag en gång i tonåren blev nyfiken på vad man kunde se genom kamerasökaren var nog faktiskt oviljan att hamna framför. Med en fotointresserad far hade jag visserligen lärt mig ducka i rättan tid och göra rätt sorts miner som avskräckte förevigandet ;)


Övre högra hörnet:
Handväska är inte min stil... Även om jag äger en. Det är ju inte alltid som favvo-ryggan gör sig. På ryggen sitter nu minnesmärket från teatern i London #keepthesecrets #thepalacetheatre #harrypotterandthecursedchild


Nedre vänstra hörnet:
Pokémon Go kräver extra batteriladdare, kaffe och bra skor 👍😊 vi har träffat mängder av trevliga likasinnade i sommar. En trevlig hobby! Regnar det har jag bokhylla efter bokhylla med underhållning hemma 😉


Nedre högra hörnet är min helgbild till Marits helutmaning. Vi satt och fikade på Havets Hus bistro i Lysekil. Dagen var inte så mörk - mobilkameran luras lite - men vackert var det :) och sommarskönt!
18 kommentarer:

 1. Fin "Jag-triss" och intressant helgbild! Har god lust att börja med Pokémon Go det ser riktigt roligt ut! Det är rena folkvandringen här utanför, alla med mobilen i högsta hugg.
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket man fick veta om dig, fast du bara var med på ett hörn så att säga. Kul foto-triss, för övrigt en utmaning jag saknar eftersom jag inte hänger på instagram. Allt gott inför veckan som kommer!

  SvaraRadera
 3. Fin jag-triss. Fine opplevelser.

  Fin ny veke til deg.

  SvaraRadera
 4. Det är ju fler och fler av de "gamla" bloggarna som har övergått till Instagram, vilket jag tycker är sybd. Att Fototriss til slut också hamnade där kan jag förstå, då antalet deltagare sjunkit rejält.

  Åsså fick jag mig ett gott skratt också. Tror nämligen att du och jag har likadana Ecco skor, fast mina är orange (såklart). Helt sköna att gå långt i:-)

  SvaraRadera
 5. Jag står över instagram, ansiktsboken och hemsidan får räcka. Sommarskönt tema till din bild räcker utomordentligt :)

  SvaraRadera
 6. Hade ju gärna sett en bild på dig! Från början så startade jag min blogg just för att jag hade hittat fototriss och ville vara med. Sen när utmaningen slutade på bloggen och fortsatte på instagram skaffade jag det. Men jag glömmer ju hela tiden bort att använda det... Får bli skärpning!
  Kul ändå med småbilderna. De säger ju en hel del de också! Var i prästgården och lyssnade på en föreläsning häromdagen. En kvinna som hette Eva och kom från västra Götaland och hade jobbat i Svenska kyrkan i 20-25 år. Trodde nästan det var du! :)

  SvaraRadera
 7. Jag saknar verkligen fototriss! Visserligen har jag skaffat mig ett instagramkonto, men jag är inte kompis med mobilkameran. Jag vill styra över fotona mer än vad mobilkameran låter mig göra....
  Kluriga "jag"-bilder!

  SvaraRadera
 8. Jag saknar fototrissen jättemycket och det blir inte alls samma sak på instagram. För det första blir det inte tre sammanhängande bilder utan tre inlägg och där missas hela poängen med fototrissen!
  Men jag har funderat på om man ändå kan fortsätta med trissen genom att vi som vill kör vidare i bloggen men använder fototrissens tema varje vecka! Jag har frågat Helena om inte någon kunde ta över fototrissen på webben men har tyvärr inte fått något svar! Funderar vidare! Vet inte hur jag ska nå de som är intresserade om jag startade upp något....

  Kul tolkat av dig oavsett! :)

  SvaraRadera
 9. Vilken fin illustreration av ordet jag. Himla fint collage och väldigt bra berättat. Nu har jag lärt mig lite nytt om dig. Kul!
  Kram 😙

  SvaraRadera
 10. Härlig triss. Jag glömmer ofta bort att trissa på instagram, blir oftast bara en bild.

  SvaraRadera
 11. Din triss blev väldigt bra och det var roligt att veta lite mer om dig. Det är jobbigt att vara med på bild, min pappa var också fotointresserad och som första barnet fick jag snällt vänja mig vid att vara fotoobjekt.

  SvaraRadera
 12. Av det jag känner dig så verkar din mix beskriva dig exakt :-)
  Blå verkar vara din färg!
  /Kiki

  SvaraRadera
 13. Kul komponerade bilder, lite hemliga också.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog bort min förra kommentar eftersom jag tjorvade så.
   Jag menade så här: Så trissen är på instagram nu, nja det får vara för mig, visserligen har jag ett konto där men jag vill nog helst fota med min systemkamera istället. Men mobilden har jag bara haft i någon månad än så vi har inte hunnit klicka ihop riktigt än. Inte helt.
   Var säkert mysigt att sitta där på Havets hus och titta på fiskarna. Hoppas ni har lika ljuvligt väder som här.

   Radera
 15. Tråkigt att trissen flyttat. Visst jag har instagram men jag får inte till det riktigt där. Jag avvaktar och ser hur det blir. Jag blir själv inte bra på foto men en väninna har botat mig genom att ta många olika foton på mig och se efter några tillfällen ha det blivit bättre och bättre. I morgon får jag se de sista fotona. Det går alltså att råda bot på detta syndrom:-) Snygga bilder som jag tycker passar utmärkt på forumet instagram.

  SvaraRadera
 16. Du har då fått till det med dig själv bakom kamera och delvis föremål framför! Snitzig lösning! Förstår att du gillar blått också :-) Första bilden är verkligen spännande ... Hoppas du fick mitt tack på mail för det du skrev hos mig! Nu ska jag klicka runt lite till här - provtrycka provtyckningen :-)

  SvaraRadera
 17. Vi är många som saknar Fototriss i bloggform, så nog är man tacksam över att flera bloggare fortfarande är aktiva och håller kontakt med varandra ändå! Jag ids inte ta mig in i instagrammandet, vill ha mer än en bild, vill ha text och tankar också.
  Gillar allt ditt blåa :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...