lördag 31 december 2016

Inför 2017



Himmel, så fort tiden går!
Ännu ett år till ända...

2016 innehöll, personligen, en hel del bra. vardagligt och bra!
Men globalt? Vilket år! *ryser*


Klart man har lite farhågor inför 2017...





Jag hoppas att 2017 är stort och mäktigt ...


... men också snällt, omtänksamt och kärleksfullt!




Tack för att ni hade illustrationer till mina tankar:








torsdag 29 december 2016

Modern Classics à la Penguin #20


Läs om min egen utmaning HÄR!


Om jag visar den här bilden:



Så vet ni precis vem det handlar om den här gången?

Andy Warhol, född Andrew Warhola, 1928 - 1987 är  popkonstens främsta företrädare. Vem har inte sett hans konst? Men att han hade skrivit böcker och skulle vara med i den här utmaningen hade jag inte väntat mig ...

... och det är inte så konstigt - för han skrev egentligen bara en bok och det var A, a Novel - och den var en ord för ord nedskriven redovisning för Andy Warhols samtal med  Ondine under en tvåårsperiod.

Ett citat, som jag gillar, här nedan - för något mer om Warhol som författare har jag inte att komma med!
“They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.”









onsdag 28 december 2016

Carrie Fisher - and why I'll miss her


Under åren har jag sett några intervjuer med Carrie Fisher och njutit av hennes okonventionella sätt och normbrytande personlighet!

Här är en intervju som, på pricken, visar vad jag menar:




We´ll miss you, Carrie!







tisdag 27 december 2016

Tack, Richard, för dina böcker!




När jag var 15 år var jag i Hastings på språkresa. Samma sommar släpptes EP:n Bright Eyes med och av  Art Garfunkel. Den inhandlades så klart. Filmen hade jag ju sett; Watership Down - Den långa flykten och boken hade jag läst - även den inköpes på samma resa, i engelsk tappning, inbunden, från en av de finare bokhandlarna under en dagstripp till London.

Så många minnen kommer sig av att jag idag läser att författaren, Richard Adams, dog under julafton - vid en hedersam ålder av 96.






När jag nu söker efter "Den långa flykten" på internetbokhandlarnas sidor dyker den inte upp på svenska längre. Inte ens hos bokbörsen. Men kanske trycks den igen när den, med stor sannolikhet, åter kommer i ropet då den nya filmversionen kommer ut. BBC och Netflix jobbar tydligen på det - och de lovar en snällare version än den första .. och den var, onekligen, ganska skrämmande. En snällare version kommer, troligen, att tappa mycket av det jag tycker var bra. Är bra. Boken handlar ju om livet, om hur samhällen fungerar (eller inte fungerar, om du hellre vill) - och det gjorde ju filmen också.
En flock vildkaniner lever i en trygg gemenskap på en skyddad äng i Berkshire, England. Men en av de yngsta kaninerna, Femman, anar att något farligt ska hända. Några få tror på honom och de flyr till en stor hed, Watership Down. Där öppnar sig nya möjligheter men också okända fiender och faror. Färden blir lång och strapatsrik innan de till slut finner ett nytt hem. En saga för vuxna som också är en allegori över människans villkor.

Förutom Den långa flykten och Watership Down så står, av samma författare, även The Plague Dogs (Pesthundarna) och Shardik i min bokhylla. Dags att läsa om alla tre nu då! En första bokutmaning för 2017. Bring it on!






måndag 26 december 2016

Tacksamhet ...


Under den här bilden återkommer, varje måndag, det som förgyllt den gångna veckan. 
Gör du något liknande?  :) Länka gärna via InLinks nedan så vi kan hitta varandra!  
Tillsammans gör vi vardagen ljusare!


Vanliga ”tråkiga” kontorsdagar
ute-lunch med kollegorna
julkort
egen pepparkaksdeg
apelsiner med nejlikor
lagom julstök
fina tomtar
nya julkrubban
poesi
fin begravning
respekt
näsdukar
läsa
brysselkål
återhämtning
Jansson (maträtten)
promenad i solen
renbäddad säng
hyacinter
melodikrysset
ljus i lyktan på kyrkogården
granrisdoften
Att göra ingenting
att vakan bredvid
att promenera tillsammans









söndag 25 december 2016

Böcker lästa i november


Bättre sent än aldrig? Tur att jag antecknar - annars hade det varit rätt kört när jag nu inte får ändan ur förrän december nästan är slut.

American Gods av Neil GaimanEn smakbit ur boken, och mina tankar om omslaget finns HÄR!
Den här läste jag om nu. För några år sedan lyssnade jag på den i bilen (före Storytels tid) mellan jobbplatserna, så det var något av ett hackigt lyssnande – men jag mindes den som bra.
En del böcker ska man läsa – inte lyssna till. Den här krävde sin beskärda del av koncentration och tålamod – men inte alls på något prövande eller tråkigt sätt.
Boken är fylld av subtila ledtrådar och kopplingar till mytologi. Underbart när man hittar dem och kan koppla!
Ja, den är lång. Men om man gillar tjocka böcker (i mitt fall; kan sansa mig så pass att jag inte stressläser) är det ju en hit J
Jag gav den en 5:a när jag precis läst den och var bok-hög (inte bokhög). Den femman får stå kvar även nu! 
Finns även på svenska - men bara som e-bok: HÄR!
ADLIBRIS

The Girl Who Saved Christmas av Matt Haig 3
Förra julen läste jag A boy called Christmas av samma författare. Den boken var verkligen fin och jag gav den en 5:a. Naturligtvis gav jag mig därmed i ni den här med höga förväntningar. Det är ju aldrig bra – eller i alla fall sällan bra.
Den här kändes lite som fortsättningen som bra skulle skrivas och som hastades på för att hinna till julen efter den första kom ut fortfarande fanns i minnet. Men som sagt – det kan handla om mina höga förväntningar.
Oavsett så får den här en 3:a – och det är ju inte dåligt!

ADLIBRIS

The Lie Tree av Frances Hardinge 5
En berättelse som ingen annan – och det är alltid uppfriskande.
Tänk er ett träd som uppfyller era önskningar – om du bara ljuger lite, så det får näring. EN liten lögn kan väl aldrig skada?
Snyggt skrivet. Kunde bli SÅ klyschigt, men det blev det inte.
En mörk berättelse.
En 5:a
Finns nu även i illustrerad upplaga på engelska: HÄR, och kommer ut på svenska i Jaunari, se HÄR!
ADLIBRIS

Jag blev stockholmssyndromet av Kristin Enmark
Den här får gå som betygslös. Det är ju Kristin Enmarks upplevelser på riktigt – svårt att betygsätta.
Min upplevelse av boken blir fadd. Enmark menar att Stockholmssyndromet är en felaktig ”diagnos” som inte går att använda för att folk uppfattat allt som hände henne fel.
För mig blir hela hennes berättelse och förklaring ett befästande av syndromets beskrivning.
ADLIBRIS

A Summer to Die av Lois Lowry
En vacker berättelse om döden, livet och allt som rör sig däremellan – i en liten familj med grannar I en by, en sommar. En berättelse att läsa om.
En 5:a
ADLIBRIS

The Star Beast av Robert A. Heinlein
En gammal Sci-Fi vars kärna inte tappat sin aktualitet även om farten och språket andas femtiotal.
I ett universum där inte bara jorden är befolkad har människorna svårt att definiera vad som är en varelse och vad som är en fullgod medborgare av universum. En berättelse om rasism – i sci-fi/50-talstappning.
En 4:a
ADLIBRIS

Do/Purpose/ Why brands with a purpose do better and matter more av David Hieatt
En bok om vikten av varumärke med. Kan appliceras på många sorters produkter. Hur säljer man sin idé. En peppande bok som jag initialt gav en 4:a – men som nu landat i en 3:a.
ADLIBRIS


I Sagans Land #2 av Peter Madsen
En bok med sagor återberättade av illustratören Peter Madsen. Sagor. Tidlösa berättelser. En 4:a
ADLIBRIS






Man kan säkert låna den på biblioteken också.




fredag 23 december 2016

Med önskan om att ni får en God Jul!


Med de finaste versionerna på julens berättelse som YouTube har att erbjuda önskar jag dig en Välsignat Fridfull och God Jul!














torsdag 22 december 2016

Olika uppfattning


Härom dagen for jag och mina närmsta kollegor till ett trevligt ställe med bra restaurang och tillhörande mysig butik - ni vet, en sådan där med mängder av saker man inte behöver men som bara är såååå fina så man knappt kan låta bli. Livsfarligt för ekonomin. 

Bland annat hittade jag lite fina pepparkaksformar och plockade upp en jag tyckte såg ut som en vante. Trevligt i vintertid - fina små pepparkakor, tänkte jag, och köpte den ... och fyra andra formar (flygplan, båt, pusselbit och bil).
Två minuter senare tittar en av mina kollegor på samma form, håller den upp och ner (enligt min vante) och säger - "Är det verkligen ett hästhuvud?"

Vante eller hästhuvud?

Kollegan köpte inget hästhuvud/vante! :)

När jag kom hem visade jag mina alster för sambon. När jag visade pepparkaksformarna (ja, jag hade ju köpt mer än de ... men det hade ni väl redan anat) sa min sambo: "Vilken fin kanin!"

Kanin?


Det här med att uppfatta saker olika och tänka att alla andra fattat vad du har fattat går ju att applicera på hur många livssituationer som helst - inte bara pepparkaksformar ... Alla leder ju inte till goda skratt precis ... som den här gjorde!



Vilken tolkning tycker du verkar rätt?

Jag håller numera på kaninen!

:)










onsdag 21 december 2016

Lite mer av "The Reason For The Season"!





När julen närmar sig så känner en del hur de måste diskutera varför vi firar jul - speciellt, kanske, för att en representant för kyrkan finns i närheten (alltså, i det här fallet, jag, Eva (note to self: kolla om mina kollegor också råkar ut för det här fenomenet)) - och när diskussionen kommer upp så måste Någon påpeka för KyrkTant Eva att det (gärna med ett faktiskt) inte behöver handla om Jesus. 

Kära Någon! Helt ok att din jul inte handlar om Jesus. Din jul kanske är en skön samling traditioner som din familj plockat med sig genom åren och handlar mer om familjen och gemenskapen (och aningens stress, men det  pratar vi inte om nu). 

Genom historien finns det annat vi firat vid den här tiden på året (vintersolstånd, midvinterblotet) - för genom historien har vi behövt uppmuntran när det varit som mörkast, och velat fira att det vänt och ljuset är på väg tillbaka.
Det är nog så att det är en salig (hehe) blandning helt enkelt. Förkristet, kristet, egna traditioner.

Helt ok. På riktigt!

Vänlig hälsning, Eva


Så, Någons jul handlar inte om Jesus och det är tydligen viktigt att påpeka för mig - eller kanske mer specifikt; KyrkTant Eva. Är inte det spännande? Som om Någon tror att jag går omkring och tror att jag är normen för att de själva tycker att just de är det.

Även min jul är en skön samling traditioner som skapats genom åren och handlar om den allra närmsta familjen och gemenskapen. Men den handlar också om lugn, eftertanke och Jesus (och en hel del choklad - men det är ett helt annat inlägg). 

Det är lite underligt att Någon tar sig tid att fundera över min jul och därmed känna sig hotad i sin egen i dessa bråda jul-tider. Kan vi inte, i fortsättningen, låta bli att vara kritiska till hur andra gör? Normen kan väl får vara att alla gör olika :) 

Tack!








måndag 19 december 2016

Tacksamhet ...


Under den här bilden återkommer, varje måndag, det som förgyllt den gångna veckan. 
Gör du något liknande?  :) Länka gärna via InLinks nedan så vi kan hitta varandra!  
Tillsammans gör vi vardagen ljusare!


Batteriljus
pizzerior
diskmaskin på jobbet
tålamod
clementiner
äldrevården
värme i bilen på morgonen
vackert väder
biobiljetter
vatten
stolar
beredskap
frukost
buss
busschaufför med glatt humör
lasagne för 30
Hitta Doris
tärnor
tomtar
julklappar
ungdomar
hundvalpar
rester
vila
mer vila
pumptermos
mjölk
ligga på mage
sträcka på sig
risgrynsgröt
bio-planer
Pikachu med tomteluva






Att vara en stjärna som lyser upp tillvaron lite extra ...
Helt konkret:



Dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan!
Ha en bra en! 






söndag 18 december 2016

... och så kör vi igen


Lördagen var vila. Total. Sov både förmiddag och eftermiddag OCH lyckades ändå sova hela natten. Rena rama tonårsfasonerna att sova så mycket på ett dygn ;)

Idag är det så fjärde advent - och kl. 11 ska jag vara med på en Krubbgudstjänst :) vi plockar fram stallet och alla julkrubbe-figurerna, jag och alla barn som (förhoppningsvis har föräldrar som vill att de är med och då kör dem - landet, ni vet) kommer.

Sedan får vi kaffe - och saft om man vill det. Och för de inbitna Pokémontränarna ä rlyckan gjord - kyrkan har ett Pokéstop :) Dricka kaffe på ett Pokéstop på landet - det är inte alla förunnat!

Och, så idag, börjar den tid då jag lägger ut samma gamla klipp (ni som varit med mig ett tag vet att de är några stycken) om "the reason for the season" :) Vi börjar med en internetversion (som redan känns lite out of date - de analoga berättarsätten är ju ändå bäst)!

Önskar er alla en fin fjärde advent och tackar för alla kommentarer på mitt senaste inlägg - ni är sköna människor och gör gott för en trött själ!









fredag 16 december 2016

Trött. Ledsen. Tacksam. Hoppfull.



Jag är trött. Det är en tung trötthet som raserar murar och sänker trösklarna mot omvärlden. Den sortens trötthet som går på djupet – ända in. En trötthet som gör att jag inte klarar av att hålla distansen – allt går in. Gulliga valpar, fina berättelser, hatet som cirkulerar om så mycket … allt. Så, jag känner mig … ledsen?

Det är fullt mänskligt att ha det bra men ändå vara ledsen. Ibland blir själen bara så trött att det spiller över och det är svårt att dölja för omvärlden. Något man oftast döljer för omvärlden för att man inte litar på att den kan hantera ledsenhet - för att den tror att det ställer krav på den - krav på att hela det som den tror är fel.

Men, inget är fel. Det bara är. Även att vara ledsen är en del av att vara människa. En känsla som det inte pratas så mycket om.

Vila. Snart. Några dagar till bara.

Mitt i den här trötta själen landar en dikt av en poet jag inte läst något av förut. Kanske hittade hennes ord till mig för att jag behövde dem – och just nu för att jag annars inte tagit mig tid att läsa dem.

Allt har sin tid. Det påminns jag om – om och om igen.

Mary Oliver har satt ord på en av mina eviga sorger. Uppbrottet som inte blev bra för alla – men som jag inte såg något alternativ till när jag själv var en vandrande smärta.

Den kommer här nedan.

Stor kram till er alla. Jag gillar er. Var schyssta mot varandra. Världen behöver det. Behöver er.

Be a star that " ... burn through the sheets of clouds,"


The Journey
by Mary Oliver


One day you finally knew
what you had to do, and began,
though the voices around you
kept shouting
their bad advice
though the whole house
began to tremble
and you felt the old tug
at your ankles.
"Mend my life!"
each voice cried.
But you didn't stop.
You knew what you had to do,
though the wind pried
with its stiff fingers
at the very foundations,
though their melancholy
was terrible.
It was already late
enough, and a wild night,
and the road full of fallen
branches and stones.
But little by little,
as you left their voices behind,
the stars began to burn
through the sheets of clouds,
and there was a new voice
which you slowly
recognised as your own,
that kept you company
as you strode deeper and deeper
into the world,
determined to do
the only thing you could do
determined to save
the only life you could save.













torsdag 15 december 2016

Modern Classics à la Penguin #19



Läs om min egen utmaning HÄR!



Eric Arthur Blair, mer känd genom författarnamnet George Orwell, född 25 juni 1903 i Motihari, Bihar, Brittiska Indien, död 21 januari 1950 i Camden, London, var en brittisk författare och journalist.

1922 – 1927 tjänstgjorde Orwell som polis hos Imperial Police i Burma, Indien. 
Under 1936 – 1937 slogs han på republikanernas sida i Spanska inbördeskriget. Där blev Orwell skjuten genom halsen.
Orwell engagerade sig politiskt i Spanien och hamnade på fel sida enligt inflytelserika personers vilket resulterade att de flydde tillbaka till England 1938. 
Mellan 1941 och 1943 jobbade Orwell med propaganda på BBC. 

Det är inte svårt att förstå varför Orwells två mest kända böcker; Djurfarmen och 1984, är kanon. Orwell visste vad han skrev om, på nivåer som de flesta av oss inte har insikt i – och han gjorde det litterärt bra och läsvärt. 

Böckerna är (tyvärr) inte inaktuella idag heller.

Orwell är mest känd för sina romaner Djurfarmen och 1984 - det är också de två böckerna jag läst av honom. Ingen av böckerna är trevlig - men de är bra - på ett skrämmande uppmärksammande sätt. 


En av George Orwells mest berömda böcker blev kortromanen Djurfarmen, som skrevs 1945. Även den här boken är negativ till det stalinistiska Sovjetunionen. I boken bygger han upp ett socialistiskt samhälle av det auktoritära slaget i mindre skala, och med djur i stället för människor: djuren har gjort revolution mot sina mänskliga herrar. Grisarna är ledarna för revolutionen, och de två grisarna som bråkar om makten, Snöboll och Napoleon, tolkas vanligen som representanter för Lev Trotskij respektive Josef Stalin.

Romanen 1984 är ett annat av Orwells mest berömda verk. Han skrev den under året 1948. Den publicerades året efter, 1949. Han vände på siffrorna 48 i 1948 (då han färdigställde romanen) för att skapa titeln, som återspeglar årtalet då romanens futuristiska, dystopiska handling utspelar sig. Romanen handlar om en totalitär framtida stat som bygger på konstant övervakning, historierevisionism och indoktrinering. Orwell baserade denna science fiction-lika värld på det stalinistiska Sovjetunionen. Staten styrs av diktatorn "Storebror" (Big Brother) som Orwell baserar på Josef Stalin själv, och även dennes ärkefiende Lev Trotskij återfinns i handlingen som den regimkritiska Goldstein. Bokens protagonist, Winston Smith, är en vanlig tjänsteman som arbetar med att förfalska och skriva om "felskrivna" artiklar. Winston tvivlar dock på partiets storhet och skulle helst se en annan värld, vilket leder in honom på förbjudna tankar.

Veckans citat kommer (mig veterligen) inte ur någon av hans böcker - men det tillskrivs honom, så han har väl sagt det:
“Every generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.”









tisdag 13 december 2016

What Christmas is all about - med Charlie, Linus och Snobben


När man glömmer vad det handlar om kan man ju lyssna till Linus:




Vill du se hela filmen kan du göra det här:











måndag 12 december 2016

Tacksamhet ...


Under den här bilden återkommer, varje måndag, det som förgyllt den gångna veckan. 
Gör du något liknande?  :) Länka gärna via InLinks nedan så vi kan hitta varandra!  
Tillsammans gör vi vardagen ljusare!

High-Fives
lugn
apelsiner
tusch-pennor
olikfärgade post-it’s
snabba e-postkonversationer
kryddor*kaffe
julfest m gott folk
nyklippt hår
mössa för utsatta öron
barns sätt att hantera sorg
ugglor
julkort att skriva
Mitt-i-natten-sällskap av YouTube
pepparkaksbak med Guddottern
Handla sent = folktomt
normkritik
flygbiljetter
att kunna släppa en dålig bok
pengar till Min Stora Dag
inköpt julskinka
gott, stenugnsbakat, bröd
björnbärsté
föreldade stearinljus
glitter
sång
diskussioner
snö
julgåva






Så här ... men lite mindre överdrivet ;)









söndag 11 december 2016

En smakebit på søndag: Pantomime av Laura Lam


Mari på bloggen Flukten fra Virkeligheten hjälper oss att bjuda varandra på smakbitar ur de böcker vi läser just nu. Alltid kul att få lite boktips och lite försmak. Inga spoilers! Se andras smakbitar för dagen HÄR!

Den här boken kom till mig genom mion prenumeration på Fantasy hos The English Bookshop. Som så många andra fantasyböcker kommer den här som  den första i en serie.

Om boken kan man läsa:

In a land of lost wonders, the past is stirring once more . . .
Gene's life resembles a debutante's dream. Yet she hides a secret that would see her shunned by the nobility. Gene is both male and female. Then she displays unwanted magical abilities - last seen in mysterious beings from an almost-forgotten age. Matters escalate further when her parents plan a devastating betrayal, so she flees home, dressed as a boy.
The city beyond contains glowing glass relics from a lost civilization. They call to her, but she wants freedom not mysteries. So, reinvented as 'Micah Grey', Gene joins the circus. As an aerialist, she discovers the joy of flight - but the circus has a dark side. She's also plagued by visions foretelling danger. A storm is howling in from the past, but will she heed its roar?



Min smakbit kommer från den allra första sidan:

"Well, boy," the ringmaster said. "What can you do?"
I swallowed. The clown who had found me eavesdropping tightened his grip on my shirt. "Pardon?" I asked.
He chuckled. "Don't tell me you're simple. What can you do? Are you a fire-eater? An acrobat? A freak?"
I was a freak, but I could not tell him so.











torsdag 8 december 2016

Statusuppdatering och en ny julfavorit


Friskrivning (Disclaimer):  Det här är  inte ett klagomål - jag har väldigt roligt på mitt jobb :) - det är ett konstaterande!


Tiden innan jul är ju en mysig tid ... på sätt och vis :)



Kommentaren "Du som jobbar i kyrkan får väl extra hög dos av det?" häromdagen, fick mig att artigt svara att "ja, så kan man ju tänka". Vad jag inte berättade är att "dosen" är så hög att ... stress. För min del är det kommunens Lucia som tar väldigt mycket tid just nu - och visst är det roligt :) men allt annat som vanligtvis finns i mitt jobb ska också göras (+ extra julmys, adventsgudstjänster och annat så här års). Kärt besvär? Absolut - men man blir ju inte mindre trött för det. Faktiskt.

Idag är det dock en "vanlig" dag och imorgon är det en helt ledig dag - med pepparkaksbak med guddottern :) Det ska bli skönt och trevligt. Ett lugn före den stora stormen - för i helgen så smäller det till och världen består sedan av Lucia-turné i dagarna tre! 

På onsdag nästa vecka kommer vi fundera på vad som hände, kippandes efter andan och trötta som få - jag, 28 ungdomar och två kollegor - och sedan kan adventsmysigheterna fortsätta och julen förberedas! :)






Jag hoppas ni har en, minst, lika trevlig adventstid som jag
 (om än aningens mindre stressig)
💝




Min Modern Classics à la Penguin fortsätter nästa vecka igen :)
... eller veckan därpå ... 





tisdag 6 december 2016

Lite mer julreklam med hjärta!


För ett tag sedan visade jag lite reklam jag gillar HÄR.
Här kommer mer. Inte för att grejerna är bra (vilket de kanske är, det vet jag inte)
 - men reklamen i sig gillar jag!









Varför kan inte all reklam handla om hjärta och hjälpsamhet?

Det är trevligt till jul - men det hade varit lika trevligt hela året!









måndag 5 december 2016

Tacksamhet ...


Under den här bilden återkommer, varje måndag, det som förgyllt den gångna veckan. 
Gör du något liknande?  :) Länka gärna via InLinks nedan så vi kan hitta varandra!  
Tillsammans gör vi vardagen ljusare!


Vakna pigg
leverans av böcker att läsa i julledigheten
bra väska på rea
hembakat bröd
närvaro
förstånd
telefonsamtal
skratt mitt i sorgen
tyst minut
respekt
viljan att göra sitt bästa
ljusslingor
E-post
konstateranden
poddar i bilen
outlet
pub-besök
julmarknad
doften av brända mandlar
mysiga fikastunder
pokénad
biobesök
bra hotell
hotellfrukost
dagsfärsk tidning till frukost
träffa söstra mi’
skumbananer till ”fruktstunden”
julkalendern
att ta en dag i taget




Efter ett år som 2016 varit tills nu så är förhoppningarna höga på december
- vi vill ha ett gott slut på 2016 ... om det går.

No pressure.








torsdag 1 december 2016

Selmas Jul ... av Pullman m.fl.?





Så har den nu börjar. Julkalendern i SVT

Mysig stämning

men...

Den känns som ett hopkok av böcker som redan är lästa och älskade av många.

Mest tänker jag på Guldkompassen (med efterföljare i en trilogi) av Philip Pullman.

Undra om fler boktitlar kommer lysa klart genom kommande 23 dagar.
Det vore lite synd ändå ...








Modern Classics à la Penguin #18


Läs om min egen utmaning HÄR!


Cold Comfort Farm är en bok jag känner igen titeln på men som jag inte, innan idag, hade kunnat säga vem som skrev - men nu vet jag att det är Stella Gibbons

Stella Gibbons, 1902 - 1989 en engelsk författare som är allra mest känd just för sin bok Cold Comfort Farm (1932) - en satir och parodi på samtidens romantiska porträttering av lantligt leverne och romans. Boken blev även film 1995.

Stella skrev mer förstås. Du kan se vad HÄR!


Citatet kommer naturligtvis ur ovan nämnda bok - ett citat som känns som en bra representant för stilen den är skriven i, humorn och en underfundigheten.

"The education bestowed on Flora Poste by her parents had been expensive, athletic and prolonged; and when they died within a few weeks of one another during the annual epidemic of the influenza or Spanish Plague which occurred in her twentieth year, she was discovered to possess every art and grace save that of earning her own living."