torsdag 16 mars 2017

Modern Classics à la Penguin #31


Läs om min egen utmaning HÄR!

H.G. Wells (Herbert George Wells), 1866 - 1946, författare född i Bromley, Kent, England. H.G. Wells är en av de som kallas Science Fictions fader. Wells blev nominerad till Nobels Litteraturpris men fick det aldrig. Han var också en av medlemmarna i Fabian Society.

Bland de romaner han är mest känd för finns Tidsmaskinen (1895), Den osynlige mannen (1897), 
Doktor Moreaus ö (1896), och Världarnas Krig (1898).

Många av hans böcker har blivit film.


Världarnas krig presenterades som radiodrama i England och några trodde det de hörde var sant - att jorden höll på att bli attackerad av utomjordingar från Mars. Orson Welles var rösten i radio. Ni kan lyssna till hela sändningen här:Vill ni sen film om det hela så finns den HÄR!


Här kommer citatet jag valt:


"We must not allow the clock and the calendar to blind us to the fact that each moment of life is a miracle and mystery."

3 kommentarer:

  1. Jo då, även här ringer det några klockor. Känner igen namnet och undrar om jag inte läst någon bok av honom på gymnasiet. Tror det...

    SvaraRadera
  2. För att inte tala om Jeff Waynes symfonirockversion, som kom 1978, med Richard Burton som berättarröst. "The chances of anything coming from Mars...."

    SvaraRadera
  3. Hm ... funderar och funderar, men kan inte komma ihåg att jag läst något av honom, men vet att jag hört talats om hans böcker - framför allt Världarnas krig och även hört delar av den på radio någon gång.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...