fredag 5 maj 2017

När TV visar bra program ...


... så är det ju inte alltid underhållande program. Ibland är de livsviktiga - på riktigt. 

Har ni sett 30 liv i veckan på SVT? En programserie om självmord. 
Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige. Trots att det är så vanligt och berör så många talar vi sällan om det. Nu gör SVT en dokumentärserie i tre delar om självmord.

Fruktansvärt jobbiga och viktiga program. Så väldigt viktiga! Se dem!

Inte för att det är lätt - men för att ju mer vi vet desto större hjälp kan vi vara för de som behöver oss! ... eller oss själva ...

Livet är inte alltid lätt
 <3 

#aldrigensam7 kommentarer:

 1. Mycket viktiga program. Jag har bara sett första ännu.
  Nu kan du se svar på dina frågor om katten i boet på min blogg.

  SvaraRadera
 2. När man ser siffror på det sättet så reagerar man. Bor det så många människor i Sverige? Det innebär att ca 1500 människor tar livet av sig i Sverige per år? Är det för att de inte orkar eller fö ratt de är sjuka och ändå inte ser att det finns något hopp?

  Viktiga frågor som jag inte orkar få svar på. Tackar gudarna för att jag aldrig hamnat i en livssituation där ett avslut känns som den enda utvägen.

  SvaraRadera
 3. Har inte sett programmet och lär nog inte göra det heller. För det första är vi inte hemma och för det andra är jag tyvärr en person som inte gillar deprimerande dokumentär som bara gör mig ledsen. Att begå självmord är dock enligt mig en av det modigaste "saker" man kan göra. Å där menar jag då inte självmordsbombare som är indoktrinerade...

  PS. Stort GRATTIS till ditt pris hos Gärdsmygen. Bra jobbat där!!! DS.

  SvaraRadera
 4. Ja har sett de två första, missade sista men ska kolla på play. Och tårarna har runnit... Så bra och viktigt program! Kram

  SvaraRadera
 5. Jo...viktigt program det där...får e om jag får tummen ur och kolla på det.
  Hade en bekant som tog sitt liv för ett och ett halvt år sedan...det var tufft...bland det jobbigaste jag varit med om tror jag.

  Men så kan det vara för en del människor.....synd :(

  Ha det fint nu.

  SvaraRadera
 6. Usch då. Låter som något jag borde se. Väninnans brorsdotter begick nyligen självmord, unga tjejen. Fruktansvärt, obeskrivligt fruktansvärt.

  SvaraRadera
 7. Men. Här hade jag kommenterat? Hamnade jag i spamkorgen då?
  Jag har i varje fall gått och tänkt väldigt mycket på BPs kommentar om att självmord skulle vara modigt. I min värld är det modigare att leva. Visst sjutton måste det vara det modigaste man kan göra - att leva!?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...