lördag 2 december 2017

Hejhej!Hälsar ni på dem ni möter när ni är ute och motions-går?

Själv hälsar jag på dem jag får ögonkontakt med - om jag själv är så närvarande att jag får det - eller om de hinner hälsa först :) Är det här en typisk på-landet- och/eller små-städer-syndrom?

#nyfikenpåhurandragör8 kommentarer:

 1. Ibland hälsar jag nog, de flesta gånger inte. Beror nog litet på humör och omständigheter... :-)

  SvaraRadera
 2. Fick tänka till en stund. Kom fram till att jag brukar hälsa. Bor ju på landet.
  Önskar dig en fin 1:a advent!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det var en bra fråga. Kan bara svara för mig själv och vad jag har upplevt i olika delar i stor-Stockholm. Personligen gör jag som du - får jag ögonkontakt hejar jag alltid och får nästan alltid en hälsning tillbaka. Konstigt nog varierar "beteendemönstret" från kommun till kommun. Ännu konstigare är att ju "rikare" kommunen är, desto mera hälsar man på varandra. På Söder, som iofs är en av mina favo stadsdelar hälsar man mindre spontant på varandra (om man inte känner varandra alltså) än i de norra delarna av Stockholm. Har ingen aning varför det är så.

  SvaraRadera
 4. BPs kommentar går verkligen stick i stäv med det man inbillar sig!

  Det är något jag älskar med Spanien, att man får ett trevligt Buenos días när man slänger soporna eller av den som ställer sig bakom en i kön på banken.

  SvaraRadera
 5. Jag brukar inte hälsa med ett Hej men gärna ett leende och ögonkontakt. Om någon hälsar på mig hälsar jag alltid tillbaka men kan sedan fundera på vem var det? Hur har jag glömt vem det är..... Hoppas att hen inte förstod att jag inte har en aning ve det var. Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Här på landet hälsar vi på både promenad och i bil �� när jag bodde i Stockholm gjorde jag det inte. Så för min del beror det nog på vart jag bor.

  SvaraRadera
 7. I min del av Stockholm hälsar jag om vi får ögonkontakt, eftersom så många ändå känner igen mig. Lillhunken undrade en gång om jag kände varenda människa när han tyckte att jag hejat lite väl mycket.
  Men inte sjutton hejar jag på folk om jag är inne och går i stenstaden, utan bara här i mitt närområde. Jag är ju ingen Crocodile Dundee i New York!

  SvaraRadera
 8. Jaha, motionsgår ser jag nu att du skrev. Det gör jag förstås aldrig inne i stenstaden Och inte så ofta här i Västerort som jag borde heller.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...