onsdag 8 augusti 2018

Nu vet de det :)


Den här sommaren kommer jag i framtiden att hänvisa till då och då (eller så behöver jag inte det, för att varje sommar numera kommer vara så här varm) eftersom en del människor (många) som hör talas om att jag bott på Cypern en massa år genast utbrister i värmens lovsång och talar om för mig hur skönt det måste ha varit med de långa somrarna med närmare fyrtio graders värme, att vara på stranden och bada varje dag och dessutom leva det goda livet under de våtvarma sommarkvällarna.

Hörde jag nu alla de människorna sucka lite över hur jobbigt det är när det håller sig runt 30 plusgrader ("bara") dag efter dag? Jo, visst gjorde jag det ;)

Är man inte en extrem värme-vän är det inte helt lätt att leva vardagsliv månad efter månad i medelhavsvärme. Inte alls som under två veckors solsemester faktiskt. Nu vet de det :)


hittar inte något original till den här bilden - den finns i mängder av versioner på nätet


P.S. Just nu regnar det här och graderna är nere i svala 24 :) Underbart! D.S.12 kommentarer:

 1. Ja, det är ju det där med att det ska finnas en vardag som fungerar i värmen. Skolarbete, jobb ska kanske skötas och man ska kunna sova, laga mat ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur går det för er? Klarar ni er undan den värsta värmen? Tänker på dig när de pratar om de extra graderna i Spanien och Portugal.

   Radera
  2. Här är det som vanligt, 30-35 grader. Läste på AEMET (det är väl spanska SMHI) att den höga värmen inte gäller för Solkusten, där är det som vanligt. Så det är helt OK med oss, vi har ju poolen som tur är Hade vi bott i lägenhet hade det nog varit mindre skoj. Gulligt att du frågar och tänker på mig!

   Radera
  3. Bilden skrattade jag högt åt, förresten!

   Radera
 2. Vi har fortfarande drygt 30 grader i Jönköping. Var finns du? Som mest, vad jag såg, var temperaturen +34.7 grader idag. Det är varmt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så varmt! Jag är på västkusten. Lysekil närmare bestämt. Det har varit SÅ skönt att leva vid havet i sommar!

   Radera
 3. Bilden har jag också sett förut men det är riktigt talande!!

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Det är stor skillnad mellan att jobba i värmen och att kunna njuta av den när man är på semester eller "långledig". Ingen tvekan om det.
  Nu har jag då aldrig upplevt en över tre månader lång sommar (med peaken de senaste tre veckorna) som den här någonstans i hela mitt liv. Men som tur är är jag ju pensionär. Kan ärligt säger att jag njuter för fullt. Värme har jag inte det minsta emot, men i kombination med fuktluftighet blir det värre, betydligt värre, speciellt under nätterna. Men har bara haft två "blöta" nätter under hela sommaren, så jag klagar fortfarande inte.

  Sedan får man ju inte glömma heller att Cypern inte ha svenska vintrar heller. Så den här sommaren lär jag framkalla i minnet många gånger när jag är så illa tvungen att glo på snöhögar som är tre meter höga. Men vem vet, kanske slipper vi den åsynen framöver, på gott och ont.

  SvaraRadera
 5. Kul bild! Ungefär så som jag känt mig i sommar :)

  SvaraRadera
 6. Så du har bott på Cypern?! Hur stod du ut? Jag som inte ens förstått mig på de som reser till varmare länder på sommaren, dit kan jag tänka mig att åka i maj eller oktober men inte när det är VARMT.
  25 grader tycker jag är en behaglig temperatur och förvånas över att jag vant mig vid att ligga runt 30 så länge. Men det är inte mycket som blir gjort utomhus. Igår lyckades jag rensa ogräs, men det gick enbart för att det fläktade en del.

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig riktigt förstått de människor som reser till Medelhavländerna mitt i sommaren, när de kan åka vår eller höst, och sedan klagar över värmen. Alla kan inte åka vid andra tider, men många kan. Som reseledare har jag varit i Paris flera gånger under högsommar, med störst delen av resenärerna pensionärer, som kan åka när som helst. Jag åker bara dit under denna period för jag får betalt, skulle absolut inte gör det annars. De ville inte gå ur bussen när de hade ledig tid, bussen hade ju air co, utan många gånger fick jag frågan om de kunde sitta kvar i bussen eller om vi inte bara kunde köra runt och titta. Helt galet!!!!!
  Ha en skön söndagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fnissar lite ... Mannen min var den drivande i detta med att flytta till Spanien. Utan honom hade jag bott kvar i Stockholm, allra troligast söder om stan där jag är född och uppvuxen.

   Men vad jag skulle komma till var att mannen min har gnällförbud vad gäller värmen. Han får inte klaga! :D Jag kan klaga på värmen hur mycket jag vill - om jag skulle vilja. Rättvist, va!!! :D

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...