tisdag 23 oktober 2018

Nu har jag funderat klart ...


Nu har jag funderat klart ... i alla fall i den här frågan:
Tacksamhet... går nu från blogg till fysisk anteckningsbok - där jag kan brodera ut anledningarna till varför en del "udda" saker står med. 
På senare tid har min mångåriga vana även känts som ett måste för att det ska med i bloggen - och det är ju inte det som är grejen. Jag gör ju faktiskt det här, på riktig, för min egen skull. Så, nu får det bli, återigen, bara för min egen skull!

Abrupt kanske men 100 % välment - rent egoistiskt. Tack alla ni som hänt med och hängt på :) Fortsätt gärna själva - det är en fin "övning" som gör gott för själen! Det är så lätt att fokusera på det negativa - i alla situationer - och det goda, fina, kärleksfulla behöver få större plats. ... 

När jag skriver detta kommer jag att tänka på den här:


Det här är ju på den stora arenan, men även i våra egna personliga liv är det lätt att fokus hamnar på det som inte är bra istället för på allt som är det. 
Ni har alla hört uttrycket "syns det inte så finns det inte"? Fundera på det uttrycket i det här sammanhanget. Vi är så bra på att belysa problemen att de får oproportionerliga dimensioner - och även kraft att växa - medan det som är bra knappt syns. 

Nåväl - det var egentligen inte dit jag skulle med det här inlägget idag - utan bara tala om varför det är viktigt för mig att ta ner min Tacksamhet ...  till den egna privata sfären. Min förhoppning är även att det ska leda till att känslan för bloggen blir måste-fri och då lämnar öppning för andra inlägg :) För ... funderingar och åsikter, det har jag många ;)


Tack för alla delade koppar - 
det har varit trevligt!


8 kommentarer:

 1. Trist för det har varit kul att se vad som hamnar där i din lista. Det får en ju själv att tänka till ibland. Det är verkligen bra att kunna känna tacksamhet och glädje över ett bra pålägg på mackan!

  Jag håller dock med om måste-känslan, den är inte bra. Jag håller ju på med min Lördagsgodis och ibland tänker jag att men guuuu, inget har hänt, inget har gjorts, inget att hänga i julgran. Men så tittar jag på foton jag tagit under vecka, funderar mer på vad vi gjort, tittar runt mig. Och jo, det finns alltid godsaker. Så jag tycker att det är viktigt att jag gör det också, att jag inventerar vardagen lite. För precis som du säger så är det så attans lätt att fokusera allt på det jobbiga och trista.

  "Syns det inte så finns det inte" måste vara en tråkig jävel som myntat! Ingen fantasi, ingen tro, inget djup. Då är "Out of sight - out of mind" bättre, lite på samma tema men med en bättre twist. Den är väl på gott och ont den med, det ligger nog en hel de där under mattkanten hos många, särskilt hos mig. :D

  Eller kan det vara så att det egentligen är samma uttryck bara att det är dåligt översatt?

  SvaraRadera
 2. SYND! Men det har mest varit du och jag den senaste tiden. Jag fortsätter med min tacksamhetslista på G+, då jag finner temat viktigt: att reflektera över veckans händelser och känslor, och belysa dom på ett positivt sätt.
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 3. Även om jag själv inte deltagit i din Tacksamhetslista så har jag alltid läst den, Åkes och Mias. Visst är det mycket man kan och borde vara tacksam över eller åtminstone glädja sig åt.
  Som du säger, i media "säljer" ju det negativa bäst, vilket är tragiskt. Positiva nyheter drar liksom inte lika mycket läsare/tittare, om det nu inte är solskenshistorier med småbarn eller djur inblandat vill säga.
  Önskar dig lycka till med anteckningsboken framöver. Å stort tack att du har delat med dig till mig som läsare under många år.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår dig, även om dina tacksamhetsinlägg har varit väldigt tänkvärda är de nog något som mår bättre av att få utvecklas för färre ögon. Men det betyder väl inte att du försvinner från bloggvärlden? DÅ blir jag ledsen. Vet att du har så många kloka tankar som behöver spridas till andra. Vet att du får andra att känna efter, att tänka efter, att förundras och förvånas. Som med bilden du delar nu. En bild många som ser världen och livet med mörka ögon borde begrunda.
  Jag tänker ofta på alla äldre kvinnor som inte vågar gå ut på kvällarna samtidigt som det inte är de som är "målgruppen" för de otäckheter som trots allt händer i skydd av mörkret. Det är alldeles för lätt att sprida rädsla och alldeles för svårt att få folk att se det ljusa. Där saknar jag Hans Rosling så mycket, så mycket.

  Kram på dig. Funderar lite på om vi kanske ses på samma plats den 9/11 när jag besöker västkusten? Vore kul. <3

  SvaraRadera
 5. Du har alltid tagit fram sånt som är en självklarhet, jag har mitt materiell klart för imorgon... ska bara skriva ned allt... och sätta bild till ja. Jag fick en liten påminnelse i kyrkan i lördags när minnesgudstjänsten startade upp med just ditt ord: Tacksamhet, nu inte bara det prästen upprepade det med tacksamhet efter som: Tacksamhet, tacksamhet sades exakt så i kyrkan. Jag håller med dig om att vi är så bra på att belysa problem att vi glömmer det fina. Jag är en positivt laddad person som kag ska berätta en historia om: En kamrat kom ned till mig i sommar och bara satt, och till slut sa han: Du det finns det som har det värre än mig, tack för all positiv energi du visade mig. Jag blev riktigt glad att jag kunde stötta honom :) Han brukar förövrigt ta med mig på många problem att laga hans maskin och så... jag tycker det är en trevlig sak... eller som när han tog med mig på en 100 mils tripp och skulle köpa en nyare traktorgrävare...

  SvaraRadera
 6. Tack själv för de koppar du har delat, man får upp ögonen på något du lör mig påminnas om. Jag fick min klockrena tacksamhet upprnbarad redan i lördags... jag skrev hit men vet inte vart det tog vägen... Hoppas du får en fin Berlin tripp :)

  SvaraRadera
 7. Såg först nu att du kör vidare i anteckningsbok istället. Det gör du helt rätt i!! Man ska göra det som känns bäst för sig själv. Tusen tack för att du peppat mig att tänka mer på tacksamhet och tack för alla dina fina listor du delat med dig av! Kram

  SvaraRadera
 8. Kram just när jag behövde komma igång men som sagt kör på själv kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...