Om Böcker

söndag 26 juni 2016

Helgbild (-en/-arna)
Midsommarafton firades inte men spenderades på hemmaplan - dagen till ära åt vi på farmors gamla porslin och använde mina gamla bakelitbestick som jag gillar för mycket för att använda till vardags. Kaffet dracks i arvegodset Berså. De används inte tillräckligt ofta - men det kan det ju bli ändring på!
Årets flädersaft blev klar  på självaste midsommarafton, så det blev ju den naturliga drycken till maten.

Midsommardagen tillbringade vi en del av med att vara vakter på Lysekils Cruising :) Gatuvakt - det drar in lite pengar till fotoklubben! Många sköna människor och bilar! Men tre timmar på eftermiddagen räcker. Det var skönt att åka hem när de värsta festprissarna kom!

Söndagen har varit en bokläsande och filmtittande dag varvat med lite mat och en och annan kaffetår. 

Imorgon börjar semestern för min del. Det kommer ta ett tag att vänja sig :) men det är ju kärt besvär.

Hoppas ni alla haft en fin midsommarhelg - oavsett väder och/eller om ni firat den eller inte!13 kommentarer:

 1. Det är konstigt det där med att man sparar fina bestick/serviser istället för att njuta av det vackra medan man kan. Ser ut som om ni haft en trevlig helg (firar inte heller midsommar)

  SvaraRadera
 2. Riktigt fina midsommarbilder! Känns nästan som att jag hade varit på plats. Semester, en härlig kravlös tid. Hoppas du får det riktigt bra och avkopplande!

  SvaraRadera
 3. Jag såg direkt dina vackra koppar för dem känner jag igen men äger inga. Jag har börjat ändra mig och använder det gamla och det fina till vardags för när jag inte finns en gång tror jag inte min ättelägg är intresserad av att ta hand om det så lika bra att använda det. Jag är värd finporslin var dag numera och det är även du så bra att du använder det. Härliga midsommarbilder med alla ingredienserna.

  SvaraRadera
 4. Kul att använda ärvda och gamla saker. I mitt föräldrahem fanns en finservis som bara stod som prydnad i tallrikshyllan, vi åt aldrig på den!

  SvaraRadera
 5. Verkar som du haft en väldigt skön midsommar. Det har vi också! Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder! Fint gammalt porslin, som jag känner igen från någon av mina vänner men kommer inte på vem...
  Önskar dig en fantastiskt skön och härlig semester!!

  SvaraRadera
 7. Har ju avslutat första veckans semester och det är väl den tiden det tar att vänja sig för nu känns det riktigt gott.

  Är väl först nu när jag blivit lite äldre som jag kunnat se värdet av lite finporslin.
  Det ska man ju ha, så är det väl bara. :)

  Midsommaren firas bäst på hemmaplan för mig...men vem vet i framtiden?

  Ha de bäst nu :)

  SvaraRadera
 8. Det verkar som du haft en bra helg! Hoppas semestern blir lika bra!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Kan inte låta bli att skratta lite gott här. Du verkar vara lite som min mamma: vid festliga tillfällen plockades alltid finporslinet och finbesticket fram. Härliga bilder förresten och njut nu av din semester. Hoppas du får fint väder och mycket sol samt vila i hängmattan men en god bok!

  SvaraRadera
 10. Jag minns att min gamla farmor hade sånt där mönster på koppar alternativt på andra köksskålar osv. Men inget av det finns kvar än. Bakelitbesticken känner jag däremot till och jag kan absolut inte med de tretandiga gafflarna. Annars är de okej. Men det är roligt när smaken är olika. Hoppas du får en härlig semester!

  SvaraRadera
 11. Vilka fina sommarbilder du fotat! De gamla finserviserna är så vackra och borde användas mer men man är lite rädd om dem också. Ha en riktigt härlig semester!

  SvaraRadera
 12. Gott och trevligt med gamla beprövade ting.
  Gillar berså!
  /Kiki

  SvaraRadera