Om Böcker

onsdag 29 juli 2020

J*kla semesterfirare


Inte Sjuttsingen har alla svenskar HEmester precis ...
Jag ser dem ju på stan, turisterna (jag bor i stan). De går inte åt sidan - familjer, vänner, gärna 4 i bredd. INGEN verkar komma ihåg att det finns rekommendationer att följa.
Trött, det är vad man blir. Förhoppningsvis inte sjuk också.


Hur det det ut hos er?

5 kommentarer:

 1. Nej, de har svemester. Här är det personer i riskgrupper som själva måste se till att avstånden hålls. Så har det tyvärr varit hela tiden. Å i kollektivtrafiken är det fulla bussar och tåg. Konstigt nog är det mest unga människor som känner sig odödliga. Å så gott som ingen bär munskydd. Det är nästan uteslutande personer från Asien som har ansiktsmask. För dem är det ju mera "naturligt". Inte ens läkarna på vårdcentraler har skyddsutrustning på sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, just det - definitionerna ;) SVEmester har de ju. Men ändå ... så himla onödigt!

   Radera
 2. Du skulle höra gormet från parken för ett par dagar sedan då en man skällde ut en annan man som var ute med sin hund. Tydligen hade inte hundmannen på sig någon ansiktsmask och herrejisses så den förste mannen gormade på spanskt maner om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan önska att vi hade en liite 'gormigare' kultur i det här landet. Det och förståelsen att man kan vara arg på varandra utan att vara fiender.

   Radera
 3. I min trädgård är distansen stor även om det ibland vimsar in någon liten vithårig tant som bestämt sig för att hon vill köpa keramik av mig. Ofarlig butik, det här :-)
  Just den dag då du skrev inlägget jobbade jag i Gamla stan och där var det oerhört coronasäkert. Tågen är inte som BP skriver om man inte åker i "rusningstid", dvs när jag skulle hem från butiken en lördagskväll. Då fick jag sällskap i min fyrsitsvrå. På onsdag ska jag till stan igen, då får jag ju se hur läget ligger.
  I Visby var det som fanns där ingen corona, men mina kollegor som hade stånd på torget fick minsann hålla betydligt större avstånd mellan borden än vad restaurangerna behövde (där folk sitter länge!). På "vår" strand på Storsudret var det däremot väldigt lugnt.
  Västkusten verkar hårt drabbad denna sommar, liksom renarna i Norrland.

  SvaraRadera