lördag 30 juni 2012

Att läsa böcker för skojs skull


När jag jobbat och pluggat samtidigt har det inte funnits tid, eller ork, att läsa böcker för skojs skull. Nu väntar en hel hög med böcker här hemma… jo, för köpt böcker har jag ju fortfarande  ;)

Sen finns det en lista med böcker att ”beta av” också! Härligt!

Nu läser jag den här:
”Folk tror sig följa stjärnorna men slutar som guldfiskar i en glasskål. Jag undrar om det inte vore lättare att redan från början förklara för barnen att livet är en paradox. Det skulle beröva dem en del trevliga tillfällen i barndomen, men som vuxna skulle de spara enormt mycket tid – och dessutom skulle man besparas åtminstone ett trauma, nämligen guldfiskskålen.

"Råder det verkligen en sådan brist i samhället att vi drabbas av ångest inför att inte hålla måttet? Glädjs vi bara åt ägodelar och upplevelser, om vi bara kan vara säkra på att dom består i all evighet?”

Själv bönfaller jag ödet att ge mig chansen att se bortom mig sälv och att möta någon."


Ok, jag är sen med att läsa den (den kom ut -09). Jag har sett den, tagit i den, men inte köpt den tidigare. Nu var det dags! Och den är bra :) Tycker jag.

Jag gick in på adlibris sida och läste recensionerna där, ett tiotal. Blandade "tycken" där som visar att smaken, verkligen ”är som baken”! Kul!


Jag tycker om språket i boken. Användandet av ett rikt ordförråd. Mest gillar jag att den inte har bråttom! Vill man att handlingen ska gå fram som ett expresståg så ska man inte läsa just den här boken. Här hinner man liksom smaka på handlingen, personerna, tankarna. 

Idag, en regnig dag, ska jag läsa ut den. Det blir nog det enda kopplat till "ut" som blir av idag! 2 kommentarer:

  1. Ordlös Lördag bidraget är lite kusligt tycker jag, men ett perfekt inlägg till Moder Jord.
    Åsså är jag också periodare vad gäller böcker. Läser sällan under vinterhalvåret, men slukar deckare under sommaren. Å inte ligger jag "i tid" heller, men högarna minskar iaf;-)

    PS. Tack för länken med den raka bananen. Jag skrattade gott kan jag säga:-) DS

    SvaraRadera
  2. Om du vill ha fler lästips inför sommar och semester, kan du titta in hos mig och klicka på min Bokburk! / Kajsa

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...