onsdag 27 augusti 2014

I ständig förändring ...


... är människan. Det är aldrig så tydligt som när vi är små och omgivningen gläds åt allt det nya hos den lilla människan.
Som vuxna förändras vi också. Många gånger syns det inte utanpå ... och omgivningen uppehåller sig gärna i föreställningen att alla är som de alltid varit - för det är tryggt. Vi vill gärna inbilla oss att vi vet vem du är ... för om inte du förändrats behöver jag inte fundera på vem jag är ... då är väl jag också den jag alltid varit ...
I naturen förändras allt. Hela tiden. Och vi förundras. Men när det kommer till vuxna människor ... då hämmar vi dem gärna - för vår trygghets skull ...


"Det är synd om människorna."
Onsdagstema #22817 kommentarer:

 1. Kan inte annat än hålla med, tyvärr försvinner
  barnasinnet och med det mycket av det roliga.

  SvaraRadera
 2. Kloka ord som det är lätt att hålla med om! Hoppas din underbare lille parvel får ha kvar sin nyfikenhet och leklust genom livet!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Nja! Vet inte riktigt om jag håller med dig här. Eller rättare sagt så har jag aldrig tänkt så. Å barnasinnet har jag verkligen i behåll;-)

  SvaraRadera
 4. Visst förändras en människa varje dag - på något sätt! Så är det ju bara, om inte annat så blir man ju äldre varje sekund ;) /Anette

  SvaraRadera
 5. Vi förändras hela tiden. Människan som världen omkring oss. Förundras ibland över folk som inte orkar med förändringar och önskar sig tillbaka i tiden. Tror inte man ska titta så mycket bakåt.

  SvaraRadera
 6. Så fin bild på lillkillen! Det är sant som du säger att många vill hämma även andras förändring för att själva känna sig trygga, väldigt tråkigt. Vi skulle alla må bättre om vi lyckades hålla barnasinnet vid liv.=)

  SvaraRadera
 7. Söt liten kille! Det är väl konstigt att vi uppmuntrar barnen att vara nyfikna och växa och fôrändras men att vid en viss àlder det inte längre är tillàtet..Alla och allt förändras vare sig vi vill det eller inte..

  SvaraRadera
 8. Tiden förändrar nog oss alla och tiden går alldeles för fort. Jag måste dock säga att jag försöker att vara den Hanna jag var vid 10, 20 och 30... i alla fall de bra bitarna. Jag vill inte förlora mitt barnasinne, min humor, min lust. min strävan... för att jag kommer upp i en viss ålder. Jag fyller 40 nästa år, men känner mig som högst 30... :-)

  SvaraRadera
 9. Ja vi vuxna verkar vara mer rädd för förändringar, trist nog...

  SvaraRadera
 10. Håller helt och hållet med. Det händer mycket på en livstid. Många viktiga val ska göras och en hel del händelser får oanade konsekvenser.

  SvaraRadera
 11. Tack och lov att vi förändras! Det gör livet mycket mera spännande!

  SvaraRadera
 12. Endrer oss gjør vi, noen ganger endrer vi oss til det bedre også.
  Ha en fin kveld :)
  Mormor

  SvaraRadera
 13. Förhoppningsvis förändras vi och blir klokare med åren, och det genom andra som man lär känna sig själv. Man danas också av dem man umgås med och det gäller att se upp därvidlag. Jättefint och vist skrivet.

  SvaraRadera
 14. Jag vill förändras och förnyas.
  Men klart om förändring innebär att jag förlorar någon, så det skrämmer mig.
  Gillar dina funderingar.
  /Kiki

  SvaraRadera
 15. Jomenvisst! Tydligast är det väl vid sådana där återträffar med gamla klasser - man ser varandra som man var då.

  (Eller om man söker upp någon gammal snygging på Facebook och upptäcker att han minsann både har kulmage och flint ;-))

  SvaraRadera
 16. Tiderna förändras och vi med dom...ibland lättare att acceptera och ibland inte. Jag har alltid varit en sån som välkomnar utveckling och förändring även om jag känner mig som samma person.

  SvaraRadera
 17. Kloka ord! Förändring är en del av livet och inte alltid lätt att acceptera.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...