tisdag 6 februari 2018

Läst: The Monstrumologist av Rick Yancey


Monstrumologi s.1. Studiet av livsformer som i regel är fientliga mot människan och ej vetenskapligt erkända såsom organismer, särskilt sådana som anses vara produkter av myt och folktro.2. Verksamheten att jaga sådana varelser.Detta är hemligheterna som jag har bevarat ... Så börjar Will Henrys berättelse. Will är en föräldralös pojke som är assistent åt en doktor av ett högst ovanligt slag: en som studerar monster, och jagar dem. Under den tid Will har bott tillsammans med doktorn i 1800-talets New England har han vant sig vid nattliga besök och mystiska expeditioner. Men när en besökare dyker upp med kvarlevorna av en ung flicka och det monster som ätit henne förändras hans värld för alltid. Monstret är en anthropophag, en huvudlös varelse som äter genom en mun i bröstkorgen. Och det finns tecken på att antalet anthropophager nu ökar i skrämmande takt. Will Henry och doktorn har inget annat val: De måste konfrontera den fasa som hotar att ta över och förtära världen.

Jag skrev en smakbit ur den HÄR!


Den här boken har bott i min att-läsa-hylla ett tag och jag har egentligen hela tiden undrat varför jag köpte den. Skräck? Om så YA (Young Adult = ung vuxen) så … Skräck! Nåväl. Nu skull den läsas. 
Döm om min förvåning då jag faktiskt tycker att den var bra. Även om jag skummade de blodigaste, läskigaste bitarna. Skräck ÄR inte min grej och jag kommer med största sannolikhet inte läsa de följande tre delarna. Men en 3:a – helt klart. Jag gillade den.Man kan säkert låna den på biblioteken också.
2 kommentarer:

  1. Låter rätt ok men jag tror inte att den kommer upp på min läslista trots att jag gillar omslaget.

    SvaraRadera
  2. Gillar också omslaget, precis som Anni, men inte typsnittet. Å monster är inte min grej heller. Skräck gillar/gillade jag när vi pratade Stephen King.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...