torsdag 1 mars 2012

För varenda unge


Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade.  De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här:  http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag.  De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.2 kommentarer:

 1. Egentligen tycker jag det ser lite småmysigt ut på bilden, men jag vet att livet faktiskt inte är småmysigt för nån där borta...
  Du gör ett fint jobb med din blogg! Jag stöder Unicef med penningbidrag månatligen och hoppas bidragen hittar rätt adress.
  Kram åt dig!

  SvaraRadera
 2. Det känns verkligen hopplöst med allt elände som finns överallt! Jag hakar på! Förhoppningsvis kan det bli en liten hjälp.

  Eva, du har fått en utmaning i min blogg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...