onsdag 7 mars 2012

Monster finns

Fotografiska i Stockholm kommer det att vara en utställning som heter 
Photo: Marcus Bleasdale
Den handlar om barnen i Uganda som blir tvångsrekryterade att bli soldater i Joseph Kony's "The Lord’s Resistance Army", LRA. De blir kidnappade, tvingade att döda sina egna eller/och att bli dödade själva . Berättelserna är så fruktansvärda att jag, en trygg europé, som ändå tycker sig varit med om ett o annat och hört desto mer, inte riktigt kan ta in dem. Det tar stopp. Det gör ont. Jag vill inte den sanning som berättelserna bär på. Men det är viktigt att vi hör dem OCH reagerar!

Rörelsen "Invisible children" vill stoppa Joseph Kony och hans armé! Se här:




Som med alla mardrömmar och fantasier om monster i garderoben så försvinner inte det hemska förrän vi konfronterat det. Skillnaden mellan den jämförelsen och verkligheten är att i den här berättelsen, om de osynliga barnen, finns det, minst ett, monster!



Det finns bloggar och artiklar för och emot den här kampanjen, som alla kampanjer. Jag väljer att lyfta den för barnen skull. Om någon har ökat på sitt bank-konto, eller image pga den här kampanjen så må det vara hänt. Bara den gör vad den ska: Lysa den starka lampan på monster och göra barn trygga, vilket är deras rättighet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar