torsdag 5 april 2012

Skärtorsdag ...... och en lång dag på jobbet ...?

Dagens utmaning: att medvetande göra de små ögonblicken av stillhetMaundy thursday ... and a long day at work?
The challenge for this day: to recognize the tiny moments of stillness
4 kommentarer:

 1. Tänkte vara påpasslig och fråga dig en sak som jag har funderat över hela dagen, nåja, utvalda dagar av dagen, hehe.
  I Norge är skärtorsdagen "helig", hur var det i Sverige förr? Jag menar, nu för tiden shoppar folk ihjäl sig, hinner inte tänka, hinner inte känna hinner inte nått verkar det, men hur var det tidigare? Vet du något om hur det var med skärtorsdag då?
  Vi tyckte ju inte att det var så himla kul när vi var barn, söndagskläderna skulle på under påsken, långfredag fick vi inte ens GÅ snabbt, allt skulle vara långsam, sorgligt och eftertänksamt, och det kan man ju tycka vad man vill om, och vad barn tycker om det, det är ju inte så svårt att gissa....
  Men efter att ha haft en strålande påskhandel, så tänker "halva jag": undrar om vi inte EGENTLIGEN hade det bättre då, då TVINGADES vi slå av på takten, gå ner i varv och bara ta det lugnt osv.
  NÄ, alltvar inte bättre förr, men jag undrar om inte påsken var det i alla fall...

  Nåja.

  GLAD PÅSK på dig, roligt att du tittar in hos mig lite då och då, själv HOPPAS jag få det liiite lugnare själv framöver!?
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag funderat nästan hela eftermiddagen (såg ditt mejl i mobilen medan jag jobbade) på hur det var på skärtorsdagen förr. Jag minns att vi barn gick påskkärringar då i alla fall. Men jobbade pappa? Minns inte alls.
   Fredagen däremot DEN minns man som lååååång och tråkig, precis som du beskriver :-) Kanske var det just därför som påskdagen var så där extra festlig.
   Jo, jag tror att människor behöver hjälp att ta det lugnt. Det vore nog bra med köpfria dagar då affärerna har stängt. Egentligen? Vem behöver verkligen handla på jul- eller påskafton?

   Glad påsk på dig med :-) Önskar dig blommande affärer och lugn (sen får du jobba på att få det att gå ihop ;-) )!
   Stor kram far över nästan hela brädden av landet!

   Radera
 2. Delar, det skulle vara utvalda DELAR, hahaha...

  SvaraRadera
 3. Nu blev ju inte påsken sådär lugn som man hade tänkt, sig, mormor dog. Men ledig var man ju i alla fall, alltid något!
  Tack för svaret!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...