tisdag 18 februari 2014

Lathet? Åh, nej då!


När vardagarna rullar på så har vi ett matlådesystem, jag och min sambo. Det betyder att vi slipper laga mat under veckorna och det är så himla skönt. Jag är ofta hemma sent och har absolut ingen lust med sånt. Och numera behöver man inte ens försöka hitta lust med sånt (läs: tvinga sig själv till det) då vi inte längre har några barn som bor hemma, och när de (tidvis) gör det så är de ju självgående!
Vi förstår ju varför folk har diskmaskin - då syns ju inte den smutsiga disken ;) men nog är det ett onödigt dyrt "skåp" för smutsig disk tänker vi - och så får disken stå tills vi är lediga(-re).
Så, med äran tillägnad tisdagens fototema: Vald del av vår diskho:
TisdagsTema


17 kommentarer:

 1. Matlådor, nja. Men måste medge att vi fick ett ryck för ett par veckor sedan och frös in massa mat, som bi alltid glömmer att den finns.
  Vi har heller ingen diskmaskin, inget fel på de levande varianterna - maken och jag;-)

  SvaraRadera
 2. Låter som ett tilltalande system.

  SvaraRadera
 3. Guldstjärna till dig som visar disken, det är nog inte många som skulle göra självmant. Din disk ser dock inte så farligt smutsig ut, då gör det ju inget om den står några dagar heller :-)

  SvaraRadera
 4. Här är vi också som inte har diskmaskin ... varför undrar jag, när vi bara är två som bor här hemma nu ... när ungarna kommer, ja då hjälper de till med disken :)

  SvaraRadera
 5. Det första som åkte ut när vi flyttade in var diskmaskinen;-)
  En diskho ska se ut som den på bilden

  SvaraRadera
 6. Känner igen det från stugan där är högen ganska stor för vi är lata. det blir inte mindre jobbigt för det.
  Ha en fin dag
  Meta

  SvaraRadera
 7. När diskhon svämmar över är det väl dags?!

  SvaraRadera
 8. Ja, det är lätt att det svämmar över i diskhon ibland. Även om man har diskmaskin så är det ändå en del som ska handdiskas. Bra tolkning!

  SvaraRadera
 9. Lagar ju gärna mat hemma vid hemkomst, fast gärna nåt lättlagat emellanåt förstås när frugan heller inte orkar göra något innan en annan kommer hem utarbetad ;)

  Fast som du skrev, det är ju bara vi två här med, vi äter när vi känner för det, en skön känsla tycker jag att inte ha något tvång.

  Disken ja, frugan tar faktisk den på vardagarna när hon ändå är hemma, men på helgen tar jag ett tag där med trots allt, inte så kul att diska JÄMT bara för att man går hemma, minns det själv från min tid som hemmafru (Arbetslös)....nä..man får hjälpas åt.

  Ha de bäst nu :)

  SvaraRadera
 10. Blir det inte mycket smutsig disk till ledigheten. Här har jag en manlig variant av diskmaskin.

  SvaraRadera
 11. Fin bild du fått till av den smutsiga diskhon! Här hos oss kan också disken bli stående någon dag och världen går inte under för det.=P

  SvaraRadera
 12. Er smutsiga disk ser ovanligt ren ut :) Vi har diskmaskin och slänger in allt utom stekpannorna i den. Ja matlådor är underbart. Så enkelt att ändå göra lite extra när man ändå lagar mat. Sen har man i frysen :) Skämmer fortfarande bort mina vuxna barn så de får ett gäng matlådor med sig när de kommer på besök.

  SvaraRadera
 13. Antar att det ÄR smutsigt - men ser rätt prydligt ut ändå!

  SvaraRadera
 14. Avsköljd tror jag att den är den smutsiga disken för den ser inte så smutsig ut. Det är ganska så meditativt att diska.

  SvaraRadera
 15. Ha ha, den där synen känns igen. Men numera tillhör jag sorten som gömmer smutsen i diskmaskinen. ;-)
  Fast jag diskar för hand ibland, ganska skön sysselsättning.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...