onsdag 17 februari 2016

Allt vi utsätter oss själva för


av Eric Fan - ett "slösurfar-fynd"Det här med att inte slösurfa (som jag skrev om HÄR - tillsammans med lite annat som fastan skulle innebära) ... det fungerar inte så bra. Det är en av mina bästa avkopplingar. Så det är nog bättre att låta bli att låta bli ... så att säga.
När jag slösurfar så gör jag väl egentligen inte det helt random - jag tittar på saker som gör mig glad, sådant jag tycker om, följer en länk, och en till och en till och en till ... ja, ni som suttit och tappat tiden framför datorn vet vad jag pratar om  (ni andra, som inte har en aning - ja, vad kan jag säga? Grattis?) - och detta resulterar i ... avkoppling. Se bara här ovan vad jag hittade - underbart sagolik konst.

En annan avkoppling är att sticka/virka till något milt intressant på tv. Så nu har jag beställ garn för att sticka en tröja till mig själv. Beställt garn på Adlibris, det kändes ju underligt :) men varför inte - böcker, garner och pyssel - allt fint på ett ställe!
men, sticka en tröja handlar inte bara om avkoppling. En stickad tröja i mjuk ull är mitt första steg mot en fleece-fri garderob. Fleece förstör våra vatten och livet i det - över hela världen. Läs lite mer om det HÄR. Så jag tänkte sluta bidra med plaster i naturen - och det med att börja med en skön ullig tröja. Vinn/vinn!
Kom på att det här faktiskt passar in i Helenas bra utmaning om Hållbar livstid :) så jag länkar dit så du kan läsa fler bra förslag!

Men, på tal om fastan; socker och annat onödigt äter jag fortfarande inte söndag till fredag. Lördag får jag gotta mig :) Och för er som tycker att det låter krångligt med en röra av fastedagar, sockerfritt och lördagsgodis kan jag berätta att jag kör 5:2 också :) Varför göra livet lätt när man kan göra sig själv lättare ;)


Önskar er alla en god onsdag!12 kommentarer:

 1. På tal om hållbart leverne såg jag en film på Netflix igår som heter Cowspiracy. Den handlar om hur vår stora köttkonsumtion tär på jordens resurser och påverkar klimatet....rena rama skräckfilmen i mina ögon.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Slösurfar gör jag alldeles för ofta. Fast socker och annat onödigt äter jag nästan aldrig så det kan väl gå på ett ut!! Eller?!? ;-)

  SvaraRadera

 3. Slösurfa är mediterande, hi hi.
  Glad onsdag på dig, kram ♥

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt att slösurfa! Gillar även att lägga patiens på datorn, avkopplande för mig.
  Plasten förstör verkligen vår jord så ett jättebra initiativ av dig!! Och det låter väldigt förståndigt att ändå unna sig lite gott på lördan :) Snart är vi där... Ha det bra!
  Sv: Tänk man lär sig nåt nytt varje dag. Nu har jag dels lärt mig vad/vem Bram är och efter väldigt lång tid som jag följt din blogg har jag äntligen lärt mig att de feta orden är länkar :) Det tar ett tag för polletten att trilla ner...

  SvaraRadera
 5. :) vilket härligt ärligt inlägg! ❤
  Jag slösurfar ofta på mobilen.
  Ha det fint idag.
  Kram

  SvaraRadera
 6. haha, så länge jag slipper hålla reda på det;)
  lycka till med tröjan!

  SvaraRadera
 7. Hahaha! Det är bara att inse sina begränsningar och agera därefter;-) Varför ska man lida i onödan, även om dessa två dagar i dieten troligen innebär ett visst lidande. Å då har du ju delvis uppfyllt det där med "riktig" fasta;-)

  Lycka till med tröjan! Hoppas du visar upp slutresultatet sedan.

  SvaraRadera
 8. Älskar sötsaker, men äter inte mycket av det, fast jag skulle vilja.
  Jag stickar, syr eller virkar till TVn, annars somnar jag.
  Ska tänka på en del av de saker du skrev om, lät vettigt.

  SvaraRadera
 9. Jag älskar att sticka, men håller mig till akryl, bomull, silke och lin. Allt med ull kliar för mycket för mig, jag har ännu aldrig hittat någon klifri ull... Visst vore det bra att få bort fleece ur garderoben, jag har nog inte nått sånt plagg kvar, men jag har ägt många under åren!

  SvaraRadera
 10. Garn på Adlibris? Hur har jag kunnat missa det?
  Underbar konst, det där du fann. Själv har jag just fastnat på en sida fylld av färgstarka snickarglädjebelamrade ryska hus ...

  SvaraRadera
 11. Intressant kontroll på var du ligger i fastetid och avhållsamhet. Hur tycker du 5:2 systemet känns?
  /Kiki

  SvaraRadera
 12. Tänk så van vi har blivit av att internet. Jag har varit utan i flera dagar och inte kunnat tacka för att du är med i utmaningen Hållbar livsstil. :-) Men nu är det istället än mer kräm i ledningarna än tidigare. Slösurfa tycker jag är både meditativt och lärorikt. Stor kram och fin helg.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...