lördag 24 juni 2017

En uppdatering om livet, universum och allting ...


Dagarna rullar på, blogginläggen skiner med sin frånvaro, har man tur så skiner solen ute och min hjärna försöker hinna i kapp mig och almanackan. Så här är det varje år när mitt jobb ändrar stil och slutar vara gruppinriktad och istället handlar om de stora högarna på skrivbordet - och varje år är det lika jobbigt. Inte så att det är synd om mig, för det är det inte - men jag undrar varje år varför jag hamnar i stressabstinensens träsk där jag inte hittar namn och ord när jag pratar. Det kan inte vara bra ... och sedan gör jag inget åt det ... det är nog ännu mindre bra ... Jupp - jag får skylla mig själv ... men jag blir inte klokare för det ;)

Nu börjar jag ändå ana ett lyckopirr inför tid över för att få läsa böcker och fika när andan faller på emellan allt dö-städa vi ska göra i det här huset. Nåja, dö-städa och dö-städa - för den med inte så makaber humor kan vi ju kalla det flyttstädning. Vi har nu kommit fram till att det är dags att ge upp villan på landet och flytta till "stan". Vi tittar på både hyresrätter och bostadsrätter - så inget är klart, än.

Flytta. Det, som mycket annat, skapar alla möjliga känslor istället för bara en, hanterbar. Jag har bott här sedan vi, D.Y. och jag kom flyttandes till Sverige igen för över 15 år sedan. Det är det längsta jag har bott i en och samma bostad. Någonsin. Det är det enda hem D.Y. har koppling till i Sverige och lika så det enda hem D.Ä. kopplar oss till här - och som han själv bott i en tid.
Här har vi naturen in på knuten och ca 3 mil till allt utom mitt jobb, som ligger närmre.

Men, som gammal stadsråtta kan jag längta efter att kunna gå till ett fik, gå på bio utan att behövt planera innan, gå en promenad på vintern utan att behöva ta bilen någonstans för det och att kunna få en dagstidning i  brevlådan som då inte ligger 500 meter bort på andra sidan landsvägen. Det är mycket som blir enklare.

Som sagt, blandade känslor.

En del saker ändras inte, tack och lov. Idag börjar sommarpratarna - för att, hastigt byta ämne. Sitter med listan på sommarpratare i ett annat fönster på skärmen och konstaterar att i år, som alla år, är det långt i från alla namn jag känner igen - men jag har lärt mig att det ofta är de man inte riktigt har koll på som levererar intressantast timme. 
Dålig som jag är på att följa serier, över huvud taget, är jag glad för möjligheten att lyssna i pod-form. Nytt för i år är att man inte behöver vänta till efter programmet - för den möjligheten finns från kl 07:00 samma dag som programmet sänds. 
Jag använder mig av acast-appen och är nöjd med den - enkel och lätt att hantera. Där lyssnar jag även på En Underbar Pod med Clara och Erica, Dear Hank and John, Språket och lite annat smått och gott.
Har du några bra Pod-tips så lämna dem gärna i en kommentar :)

Idag skiner solen och vinden låter ordentligt i träden utanför. Fåglarna har tystnat - midsommar är förbi. Vi är utbjudna till Guddottern på kladdkaka och livet är allt bra!

Hoppas ni har det bra där ni är!
6 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det du skriver om läget så här års. Gick på sommarledighet i onsdags. Idag ligger jag och tittar i taket och andas. Ska försöka att göra så lite som möjligt idag. Det tar ett tag att landa efter en allt för hektisk period. Blir jobbyte för min del också. Bostadsbyte är inte aktuellt för min del ännu. 17 år i samma bostad är mitt rekord, men här känner jag mig så hemma att jag har svårt att bryta upp trots att det är alldeles för stort både inne och ute. Nej, det får vänta. Men den där städningen är bra att göra ändå. Man samlar på sig en del.... Ha en skön midsommardag!

  SvaraRadera
 2. Man borde "flyttstäda" då och då för att bli av med allt onödigt man har samlat på sig. Men nej, det är ingen trevlig sysselsättning. Speciellt inte så här års då det är bara UTE som gäller för min del. Lycka till med städningen och ha en fin fortsättning på helgen, mellan varven!

  SvaraRadera
 3. Dina inlägg skiner visserligen med sin frånvaro, men idag kompenserar du ju med ett långt och blandat inlägg.

  Vad gäller ditt jobb så tror jag nog att di gillar "positiv stress" som är stimulerande och man känner sig uppskattad. Att ta hand om pappersexercis är ju bara tråkigt och inte ett dugg stimulerande.

  Grattis till ditt beslut att flytta till stan. Är ju en utpräglad asfaltråtta och skulle aldrig vilja bo på landet. Just precis som du säger - bara att kunna ta en fika när man vill och/eller äta en bit mat på kvällen, där även ett glas vin ingår. För det kan man ju inte göra om man måste ta bilen hem. Så grattis och lycka till med städningen. Den skulle behövas göras här också, men vi går ju inte i flyttankar så då skjuter man upp denna tråkiga syssla.

  Programmet Sommarpratarna har jag bara lyssnat på en enda gång. Då var det Nilla Fischer som pratade (Nilla är mittback i det svenska damlandslaget, fotboll).

  SvaraRadera
 4. Jag har det bra �� För min semester börjar idag... Sommarpratarnas lista måste jag spana in... har glömt det. Bo på landet ja... det kräver en viss planering... eller en stor planering. Jag byter inte miljö än på många år hoppas jag...

  SvaraRadera
 5. Hoppas du har börjat lyssna på dig själv och tar det lite lugnt på jobbet så inte stressen tar kommandot över hjärnan.
  Och förstår känslorna inför flytten. Vi är ju också på gång... Nästa år när vi flyttar har vi bott 25 år här. Lång tid... MEN det kommer bli jättebra! Både för er och oss! Kram

  SvaraRadera
 6. Jamen, att fundera på flytt är ju inte stressande, inte alls ... (ironi)
  Sådant där som poddar har jag inte kommit till än. Har fullt upp med att lyssna på sommarpratarna som jag envist laddar ner till mobilen och sedan har liggande där i flera år. Måste väl börja ladda ner årets pratare nu?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...