lördag 10 juni 2017

Juni - Pride-månaden

Ingen människa kan vara normen för någon annan än sig själv och vi bär alla ansvar för våra åsikter. I det bär vi också ett ansvar för våra medmänniskors välmående – vi är varandras miljö.

Har du någon människa i din närhet som är marginaliserad på grund av sin sexuella identitet?  Någon som kämpar för att kunna vara som ”vem som helst” i samhället som ingen vill peka ut eller ha åsikter om, och som bara vill kunna vara dem de är födda till att vara? Inte? Det kan helt enkelt bero på att de inte vågat berätta det. 


För varje år går allt fler med i Pride-paraderna i världen - och gör det för att stötta alla som behöver det stödet, för alla de som behöver känna gemenskap, tillhörighet och acceptans.
Bland oss som går med känns gemenskapen stor och vi är stolta över varandra. Alla som vill vara med är välkomna. 

Så borde det vara över alla, hela tiden - men det gör det inte - och så länge det är så behövs Pride-rörelsen.


3 kommentarer:

 1. Så fin och tänkvärd text jag nu fick till mig! Tack för den! Jag tittar in för att önska dig en glad sommar. Kommer att bloggpausa ett tag till , men ville höra av mig! Må gott Eva!
  Sommarkram

  SvaraRadera
 2. Jag har flera i min närhet som är gay. Ingen av dom har dock blivit marginaliserade på grund av sin sexuella identitet.
  Har ju flera gånger bloggat om Prideparaden i Stockholm, och om jag är i stan den 6 augusti ska jag skriva om denna folkfest även i år.

  PS. Du såg säkert inte damfotbollsmatchen mellan USA och Sverige i veckan. De amerikanska tjejernas matchställ hade siffror i regnbågsfärger. Åsså har vår egen Nilla Fischer som spelar för tyska laget Wolfsburg och är deras lagkapten infört att hon får bära kaptensbindeln i regnbågsfärger. DS.

  SvaraRadera
 3. Jag har gjort en hel del glasalster i regnbågsglas i vår. Himla svårt glas att skära raka bitar i, men fina blev de alster som blev klara.

  Försökte hitta något i din text som förklarade det där med juni - var är just juni pridemånad?

  Och förresten - sonen fick inget rum, så nu måste vi fortsätta jaga.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...