onsdag 21 maj 2014

Tankar och fototema


Egentligen är det väl så att det är nu det borde finnas mängder att skriva om   - dagarna är hur fulla med händelser, möten och hur många trevligheter som helst.
Men, då är jag så funtad att reflexion inte hinns med. Känner ni igen er? Man måste få landa, smälta, hinna ikapp ... kalla det vad ni vill.

När jag kommer hem är jag "utsocialiserad" - eller "peopled out" som en klok människa sagt, och prio ett är återhämtning, för, si, dagen därpå är det "på't igen"!
Jag trivs som fisken i vattnet :) men jag hinner inte med allt jag vill hinna med. Så är det! Det tog bara en sisådär 40 år att komma underfund med OCH acceptera. 
Inte för att jag är envis va', men ...


Nu, från och med fredag, lugnar allt ner sig. Då inväntas ett annat fenomen som infinner sig efter varje stressig period, regelbundet som ett klockslag; Stressabstinens. Hela jag är uppskruvad som en irriterande leksak och det krävs medvetenhet och envishet för att "landa" :)
Det kan hända att det skrivs lite mer här då ;) eller springs på fotopromenader, eller, förhoppningsvis, storstädas (det skulle verkligen behövas)!


Det är spännande att vara människa ;)
Onsdagstema #214
18 kommentarer:

 1. Positiv stress är bara bra! Då är man ju igång som en Duracell kanin;-)
  Hoppas iaf att du landar i helgen och struntar i städningen. Det måste finnas mera högprio aktiviteter;-)

  SvaraRadera
 2. På väg in till något spännande eller kanske till en efterlängtad stund i lugn och ro! Bra bild som kan tolkas på olika sätt!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Tankar jag känner igen mig i. Kan vara så att när man väl kommer hem så stänger man bara av för att bara vara. Härlig bild till temat :)

  SvaraRadera
 4. Hihi vilken läcker bild;-)
  Stress ja ibland undrar jag
  om jag inte är en bokstavstant;-)

  SvaraRadera
 5. Peopled out! Det uttrycket ska jag komma ihåg!

  Och ja, det ÄR spännande att vara människa!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar bild, en sån där bild som man inte kan vara annat än nöjd med.

  Känner igen mig i det där med att inte kunna tagga ned efter en intensiv period, har ju pluggat 3 år på universitetet och varje vår var mer eller mindre en vånda. Det gäller dock att lyssna på kroppen och inte på knoppen om du förstår vad jag menar, annars är risken att man rasar ihop totalt. Numera kan jag inte stressa alls, blir handlingsförlamad och får ångest, men det är en helt annan diskussion...

  SvaraRadera
 7. Så lustigt att du skriver att du trivs som fisken i vattnet när jag själv visar just fiskar i min tolkning av fotarbetet.
  Kan tänka mig att man nog blir tillfälligt trött på att, som du, vara väldigt socialt aktiv i arbetet. Ibland måste man få hämta ny kraft och samtidigt vila sig från detta "ständigt på"-läge, även om det säkert är svårt att stressa ner. Sedan kan jag också tänka mig att du är behövd i din yrkesroll, så att det inte är helt enkelt att varva ner. Kanske skulle jag städa lite, ett bra tips du kommer med. ;-)
  Din bild är en liten pärla, med barnets klättrande fötter i fokus. Fin tolkning av temat.

  SvaraRadera
 8. Att klättra på en stege kräver ett visst fotarbete och tungan rätt i mun. Söt bild!
  Hoppas att du lyckas varva ner i helgen. Produktiva och positivt stressfulla perioder är nog så inspirerande, men när man känner att tiden inte räcker till är det bra om man kan sakta ner och ägna sig åt något elt annat. :)

  SvaraRadera
 9. Visst är livet spännande! (I synnerhet om man jämför med alternativet...) Underbar bild!

  SvaraRadera
 10. Peopled out, det har jag varit i typ 20 år...

  SvaraRadera
 11. Våren är så hektisk i sin karaktär...det är synd. Jag hoppas också på att det lugnar ner sig, siktar på att helgen innebär ett slut och en nystart.
  Magiskt trolsk skog...undrar vem som lockar den lille in i holken?
  /Kiki

  SvaraRadera
 12. Jo det där känner jag igen mig i. Det är då broderinålen, stickorna, målarpenslarna eller annat används av mig. Det tycker jag är återhämtning för alla andra tankar försvinner.
  Söta små fötter! ;-)

  SvaraRadera
 13. Härlig bild, mindre härligt att du ska vara så stressad. Hoppas att du kommer in i "viloperioden" fort och får njuta av livet.

  SvaraRadera
 14. Ja det gäller att finna sin egen avkoppling, ett sätt att landa utan att benen fortsätter att springa. Eller också borde man börja springa för att tagga ner? Näe. Viss stress är bra och bidrar till kreativiteten. Den andra får man väl försöka dämpa med prioriteringar.
  Klättra i kojor måste vara högprioriterat i alla åldrar!

  SvaraRadera
 15. En alldeles utmärkt bild på temat. Kreativt tänk var det här. Jo du numera kan jag titulera mig pensionär och det är faktiskt skönt efter allt jobb och slit så nu ägnar jag min tid åt att landa för det tar tid att landa på ett säkert sätt. Lycka till med din landning

  SvaraRadera
 16. Det fann en tid då jag drömde om att bli författare. Nu har ja svårt att skriva en kort kommentar. Varje dag.
  En jättebra bild.

  SvaraRadera
 17. Ja gud så sant och vilket bra utryck "peopled out". Så är jag också efter mitt jobb. Det tar tid att hitta rytmen när man har längre ledighet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...